Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· bullet in my heart.
· you know ,
· five-nine-oh.
· long hair :O
· hey :)
· Zero Cool.
· Marriage.
· Hmm.
· damn !
· strong baby (!)


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

one step at a time.
Wednesday, January 26, 2011 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
*long dreaded sigh*


I never thought that things would turn out this BAD. I thought everything is just fine. Just fine until all of you HAD to put everything on me , right ?

" Datang-datang jer terus dapat jawatan "

" Kitaorang tak tau pun nak buat apa sebenarnya "

" Kenapa kena buat kat hotel? "

" kenapa theme mesti glamorous?"

" PM main letak jer kitaorang ikut suka hati dia "

" AJK macam tak adil . Pemilihan macam dibuat atas dasar , siapa cepat dia dapat "


Statement yang sangat melampau . Despicable.


I don't know if any of you are reading this , but just so you know , ALL OF YOUR STATEMENTS are completely bewildered and NOT TRUE.


# 1 : I DID ask around about YOU . whether , you're capable enough to take up the post that I MYSELF believe that you can do . Bukan main letak jer. Kenapa nak kena tuduh bagai pasal hal ni ? Masa Q&A hari tuh , takde pun bantahan , kan ? Kenapa mesti benda ini diungkit bila event dah berjalan halfway ? I tak letak korang suka hati , I tanya semua orang , layak tak orang ni pegang jawatan ni ? Boleh ke dia buat keje semua? ini bukan kuasa pemilihan veto , geddit ?

WHY ?!

#2 : I TOLD ALL OF YOU ABOUT YOUR JOB DESCRIPTIONS ON THE SECOND MEETING , OKAY ! pardon me , but I don't think you are DEAF yet .or you was just not paying attention and then decided not to ask me anything. Instead , you go around gossiping about it behind my back and when I found out about it , you just pretend that it wasn't you . pfft. PLASTIC much ? *scoff*

#3: Takde motif lah korang nak cakap i tak buat kerja kan . Bukan nak mengungkit , but I think I did contribute something to the event . Pemilihan atas dasar , 'siapa cepat dia dapat' , seriously , what the hell are you guys thinking ? Kalau pemilihan tuh dibuat atas dasar ' siapa cepat dia dapat' memang yang tak datang masa meeting , tak dapat jawatan lah kan . Bagi AJK jer. Complete bullshit , if you ask me.

#4: " CC cakap dia kena kanser gusi . entah ye ke tidak" The truth is , no one knows about this , not even my family. I kept it as a secret . Kemungkinan besar akan dapat kanser gusi lah . statement saya yang salah . sorry . but whatever , doesn't matter now. I'll die and no one cares.

#5: Everything has been taken into consideration. the weather , the place and everything else. Kenapa nak pertikaikan nak buat kat hotel ke tak? kalau nak buat , kat outdoor , boleh jer . hujan , korang tanggung lah sendiri . buat lah campfire masa hujan tuh * lompat kesukaan* :'D KENAPA MASA BRAINSTORMING SESSION korang tak nak bagi idea ? Masa meeting , semua macam cacing kepanasan , nak balik jer. SALAHKAN PM ! SALAHKAN PM ! *hoorayy* . and wait, korang pertikaikan tema yang telah dipilih ? bukan dah tanya ke hari tuh ? oh lupa , korang jadi burung belatuk masa tuh . SEMUA PUN OKAY JER.

" susah lah tema ni. tak faham "

" nanti kena beli dress baru ke?"

" mana nak cari duit nak beli outfit baru?"


I TOLD YOU GUYS ABOUT THE CONCEPT OF THE THEME , DID I ?! and you yourself said , that you guys understood the whole thing !! I need responds , REAL RESPONDS . for just responds that were made just for the sake of responding !!! That is not how a team should work !!!


but then again , blame the PM if anything went wrong . Cheese , so easy lah weh. kan kan ? Blur jer , tak faham , and bila orang tanya , tak tau nak jawab apa , salahkan PM . ye lah , PM memang seorang yang entah apa-apa kan. Motif sangat lah tuh .



After all this , I don't think I'll ever think myself as a good leader anymore . Too many dramas. so many conflicts. Cried not because I failed to be a good leader , I cried because I couldn't believe that you actually doubt me that much . and what make it worse , i thought we're professionals . then again , there's still emotional attachments drama that take place right now. Now that everyone got what they want , I stepped out of the way and let them handle everything . No offense taken for those who are reading this . siapa makan cili, dia yang terasa pedasnya . I say what I have to say . It was all me , and not you . I get it. I'll be professional .





Thank you for everything .

Labels: