Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· its caption was well, a STAR
· Leather and Studs
· The city sleeps and we're lost in the moments
· all hail the drama queen
· Featherlike Lightness
· Butterfly kisses
· Out of the noise
· Love love love
· Closer to the sky
· Same but different


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

and I smiled because it is kinda quiet.
Wednesday, October 26, 2011 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bila hujan mencurah-curah turun ke bumi malam semalam , aku duduk je depan laptop. fikir pasal masa lampau , masa kini dan masa depan. Entah lah , kadang-kadang terfikir pasal hidup. Bila dah makin besar nie, lebih terbuka lah . Sebenarnya cemburu dengan orang sekeliling yang tak pernah ada masalah dengan duit. Nak pergi mana pun senang , takdek halangan. Panggil lah aku materialistik pun, tapi itu lah hakikatnya. Deep down, pernah jugak berharap kalau boleh one day abah balik umah cakap " kakak , abah dapat bonus , nah duit belanja , pegi amek lesen / shopping / keluar dengan adik " tapi hehe , tak pernah pun berlaku. 

tapi honestly , walaupun hidup middle class, tapi bersyukur jugak. sangat bersyukur. :) Abah nampak berusaha untuk dapatkan duit untuk keluarga. Dia keje 2 keje sekarang. Kesian tengok abah , kadang-kadang tertido atas moto bila tunggu aku balik keje . D: Nak tolong abah , tapi abah dengan mak cakap , belajar setakat mana boleh, sampai PhD pun, kalau abah boleh tanggung , abah buat . Abah tak bagi aku keje lepas diploma, dia suruh aku sambung lagi pegi degree , tapi kan abah, kesian lah abah keje sorang-sorang :(

Aku cemburu tengok kawan-kawan aku boleh spend all the money they wished and they are just lucky , i guess. and rasa sangat bertuah sebab diorang tak pernah lokek nak pinjam duit kat kawan diorang yang senantiasa sengkek . AHAHAHAHA :'D rasa bersalah kat abah and mak , sebab - uhm - sebab well , aku study pun biasa-biasa je . result tak gempak mana , cuma cukup-cukup nak habiskan sisa diploma nie hee -,- 

aku sebenarnya nak explore everything , kalau diizinkan . tapi tu lah, duit je jadi masalah . so, ingat nak kumpul duit sikit-sikit sebelum aku grad. nak buat something , yang membuahkan hasil and i can get instant money. but then , who am I kidding right? ingat pokok duit-duit hape . AHAHA -,- nak berbisnes aku tak pandai , aku suka interaksi face-to-face , sebab sekarang ni aku agak judgemental emotionally. :')

aku paranoid bila cakap pasal duit , sebab sekarang pun , hutang pun banyak , insya-allah akan disettlekan sikit-sikit . hutang PTPTN lagi . DAMN -,- masak aku eh . tapi nak jadi bijak , aku nak jadi mcm adik aku *wah, terbalik plak* diorang padai simpan duit hehe -,- tak pe lah dik, ko tak explore the world lagi. macam kakak nie , dah macam-macam tempat , macam tempat kakak pegi *walaupun dalam pahang je kan* AHAHAHA , soon -,- 

eh , aku sedar something , umur dah nak masuk 20 tahun , tapi tak macam 20 tahun pun , worse ? tak pandai masak -,- plus malas , otak jammed blergh -,- semua nak instant je , semangat pun agak instant , lama-lama sejuk HEEHEE , si boyfriend marah , cakap tak baik, mencari rezeki tuh wajib , and menabung itu harus . YE LAH , sayang . dengar lah nie :p

Mak pun cakap, be a good girl , make us proud and bla bla bla ( dia bebel sebab pemalas , tak nak tolong dia kat rumah hahahaha ) sorry mak , tak terbukak lagi nak jadi chef sambilan . biar kaknyah yang take over dulu eh? kakak kalo cakap-cakap, pandai lah. marketing lebih :p tak sabar nak gaji, nak bayar hutang and be spendthrift for the important things and most importantly , FOOD ^^ 

Alah, aku beli barang banyak pun , semuanya makanan . Hehe, pipi makin bulat , mak pun cakap macam tuh (-_-") sedap apa makanan , hehe :p ada surprise menunggu kat Kuantan nanti ;) 


all this thinking made me hungry. MEH, nak makan lah . toodles xx 



Labels: