Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Moonage Daydream
· when it was summer; MIX AND MATCH 2011
· IT'S OH SO QUIET
· I could drink all the G(litters) in the world!
· Just because you're paranoid
· No, I don't need a watch. The time is now or never...
· With all that silver, I will keep the vamps away!
· dusk to dawn
· Rumah sebelah part 2
· 290911


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Down so low
Monday, October 10, 2011 | Posted by Atika | 4 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


See the big picture up there? 
It was drawn for me , around 6 months ago. 

Masa tuh semua bahagia , semua gembira
Aku tak sedar, ada mata yang memandang
memasang perangkap 

#dah kenapa semua benda rhymes pulak nie? watever lah --" 

Masa tuh aku rasa gembira tak kenal dunia
PERGHHH senyum simpul ada makna ,
al-maklum lah , bak kata orang , ' budak baru nak up '
Entah lah 

Sedar, sedar
Anasir jahat mula menampakkan muka
Aku jadi mangsa
Bila semua menjauhkan diri
Salahkan diri sendiri,
bila selidik , ada orang menabur badi 

Patut lah aku rasa tak sedap hati

Aku rindukan diorang semua
Senior-senior yang dah grad
semuanya

orang yang PERNAH rapat dengan aku
aku rindukan korang semua
Mungkin orang kata , aku dah lupa diri
Dapat yang baru , lupa yang lama

Well, tak sama sekali
Aku dah penat
Semua yang kenal aku, tahu aku macam mana

Aku senang nak baik dengan orang tuh
Tapi bila diorang jauhkan diri, 
Aku sendiri tak tahu nak buat apa

Aku dah bersedia nak lepaskan semuanya
Lepas baca novel yang mak beli tempoh hari
Aku sedar , dunia ni makin tua
Setan makin bermaharajalela 

Nauzubillah , 
Aku dah cuba jadi Muslimah sejati
Ya ALLAH , maafkan hambamu yang khilaf ini 

Rindukan gelak ketawa dengan kawan-kawan sekolah
dengan diorang memang aku boleh jadi diri sendiri 
5 tahun lamanya , semua aku cerita

ada yang dah berubah , makin baik ,
dan yang makin jauh menyimpang , bertaubat lah 

Kat kolej nie 
Semua dah lain
Benda simple jadi complicated
Sebab hal kecik , putus kawan
Adat lah tu 

Tapi , ALHAMDULILLAH
aku bersyukur sangat-sangat
DIA dah buka mata aku
beri aku peluang untuk menilai atas dasar persahabatan

Aku bukan lah perfect
takdek yang perfect zaman sekarang
Kalau ada pun, dalam novel jee lah kan

So yeah

Hari-hari 
Dalam diam aku berdoa 
Bumi ini dipanjangkan usia
Biar kita semua dapat menikmati keindahannya

Aku takut uhm - tak sempat
Apa-apa pun aku berserah 
Segalanya ketentuan dari Illahi
Kita tak boleh menolak

Tak tau kenapa
Makin rindukan semuanya
KAWAN-KAWAN
nak jumpa 
tapi masa jee lah


Haihhh , sabar lah . Insya-Allah satu hari nanti :')


Labels: , ,