Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Boo ,
· Pleasure
· not too late
· pissed
· #901
· rainbows of love ~
· Well,
· lovelove
· end.
· Hijab and Fashion.


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

common sense.
Sunday, February 26, 2012 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


assalamualaikum and hello people.


hari ini aku nak cerita pasal common sense and also ego. ramai sebenarnya asyik mengadu dekat aku , pasal their expectation of people , yang diaorang tak tegur those friends of mine.

hmm , aku sebenarnya tak nak menyebelahi mana-mana pihak , al maklum lah , aku ni kan lone ranger hehe :b si A mengadu yang si B tak tegur dia , yang si B pulak tunggu si A tegur dia . dah tu macam mana lah kan? -_-

lagi satu , masing-masing nak terasa bila orang tak tegur dia. i mean. c'mon , kita tak boleh expect orang akan mulakan conversation dengan kita kan? so yeah. bagi aku ego masing-masing tinggi lah , tu je. in life , kita kena ada sifat mengalah. betul ? ini semua nak orang tegur dulu, apa kes?

ada ke patut?

all because , i believe forgiveness will solve everything. aku jenis tak suka gaduh-gaduh sampai tak bertegur sapa. erk , kesiankan diri sendiri. ego punya pasal , terus hilang kawan tsk tsk . semester ni banyak mengajar erti persahabatan . kawan dari sekolah menengah dah tak bertegur sapa , sbb miscommunication.

kawan sebilik for almost two years dah bermasam muka. miscommunication jugak.

ish , tak paham aku. sebenarnya aku rasa semua orang ada personality issues. ye lah , si A cite macam ni, si B cite macam nie , si C pulak tak puas hati dengan si D , si E buat muka kesian minta simpati pulak? aduhai . pening kepala. kadang-kadang tersepit pun ada . aih. btw , aku rasa setiap seorang kawan aku tu , ada je perangai dia yang agak tidak menyenangkan. bukan semua , but certain people.

and well , i just have to adapt with it actually.

tapi kan , aku tahu , bukannya semua orang boleh terima everything macam aku. ye lah, bila orang buat jahat dengan kau, mesti lah ko marah , betul? kesabaran itu sememangnya separuh dari iman . sabar je lah . Allah akan bersama dengan hamba NYA yang sabar. :)

still , minta maap lah aku banyak meleweh , aku rasa everyone has to tone down their ego . sifat setia kawan tu penting , tapi jangan sampai sifat setia kawan tu tinggi sgt sampai diri sendiri tersepit. aku tak faham konsep ' kalau aku gaduh dengan si A , kawan-kawan aku pun gaduh dengan si A' . bagi aku , semua benda tu akan memburukkan keadaan lagi.

betul tak?

kalau aku , lantak lah kalau korang nak gaduh dengan siapa pun , asalkan orang tu tak buat masalah dengan aku , it's fine with me . takdek sape boleh halang aku untuk berkawan , including my parents. I am pretty sure that my decisions of choosing whom i befriended with makes sense and not harmful to my social life. erk?

nasib baik aku ni masuk dengan semua orang , then hohohoho :'D alhamdulillah, setakat ni semua orang takdek masalah dengan aku. if korang ada masalah with some of your friends , please do not hesitate to tell them a piece of your mind. benda boleh bincang kan? sit down and sort out everything professionally and jangan bercakap dengan emosi. kalau kononnya talk face-to-face , tapi jerit-jerit , keluar segala ayat carutan, sama je macam budak-budak gaduh lepas osom nak main baling selipar kot !

and lagi satu , kalau dah bergaduh , then dah berbaik , tolong lah maafkan orang tu secara ikhlas. jangan dah minta maaf , tapi still lagi tak puas hati. cakap belakang and etc. tak berkat maaf kita tu :)

senang cerita , berkawan biar seribu . and kita sendiri kenal dan tahu siapa kawan-kawan kita tu.


okay , sebenarnya dah serabut study OMT167 and OMT290 untuk common test esok. dengan penat lagi , adrenaline rush lagi , 

 pergh pergh macam tak tidur malam lepas nie -____-" 

good luck for ALL UiTM students for their upcoming common test week. achung ! :b




anyways , as I said earlier , common sense and ego are the two things you have to be concerned about. and just remember ; never love yourself too much until you neglect others in your life and never love others too much until it hurts yourself . :)






Live up your dreams and make love with the world . PEACE (y) 



Goodnight :)