Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Social networking sites
· you make me smile ♥
· Love blurs your vision; but after it recedes
· teehee
· Yesterday is dead, tomorrow hasn’t arrived yet.
· Done
· Faith.
· raining
· envious, hatred
· morning dew :)


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Sadness gives depth. Happiness gives height
Tuesday, March 20, 2012 | Posted by Atika | 4 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
, one of the balancing force in the world :) 




today I am going to talk about my housemates ; current and former housemates :)


Aku akan mula dengan former housemates dulu : 



Fasha
Diploma in Architecture (Semester 4) 

Duduk bilik kecik yang first :D

Dulu selalu rembat laptop Fasha nak dengar lagu OST Lagenda Budak Setan . dia jugak lah yang melayan aku yang at one phase , kononnya 'heartbroken' (-___-) Haha :p selalu kacau dia masa dia tengah tido jugak sometimes. sorry Fasha :p 

then mid semester 2 , dia pindah keluar. We still keep in touch till now tho :) 




Maddy .
Diploma in Architecture (semester 4)

Duduk bilik kecik yang first jugak :D 


Dia paling bising dalam rumah -__- Kalau sakit kepala , tolong jangan layan dia :PP hahaha , sangat sensitive dan selalu kena buli dengan classmates dia . A gem in my heart . and also, yang paling rajin datang rumah kalau dia free :D 

She moved out to Wanie's early semester two :) 



Mira.
Diploma in Architecture ( semester 1 )

Duduk bilik kecik nombor dua :D


Mira ni asal Sarawak :) Dia masuk UCSA sekejap je, then dia pindah keluar rumah and transfer ke UM untuk sambung Foundation in Architechture. Such a doll. :) Rasa lembut , then very fragile in the inside :) 

Kak tika rindu Mira :')





Lynn.
Diploma in Quantity Surveying ( semester 2 ) 

duduk bilik kecik nombor dua :D 


one of the juniors yang sempat menghuni rumah aku :) very petite and very popular with the boys :D suka hack FB aku kalau ditinggalkan -___- then terkekeh lari kunci pintu -_- HAHA suka rembat baju dia kalau nak keluar. cantek cantek *__* Ganas sikit , stern , stiff and very jovial :D

Hujung semester dia keluar rumah dengan Niesa :)





Niesa.
Diploma in Mass Communication (semester 2) 

Duduk bilik kecik nombor dua :D

Paling evil and paling naughty . Suka hack FB aku -___- Heee , sangat manja and kadang-kadang rasa nak lempang dia laju-laju bila ada orang puji dia comel :PP Orang Sarawak jugak macam Lynn and Mira :) Selalu bagi dia tips macam mana nak survive Mass Comm sebab well, I used of dreaming taking Mass Comm but oh well T__T 

still say our hello and good bye whenever we bumped into each other in college :D




Eleena.
Diploma in Architecture ( semester 4) 

Budak bilik nombor satu . The only car owner in the house. Lately, selalu mintak tolong dia teman aku grab dinner and she never said no. and I thanked her for that :) A bit boyish masa dia mula-mula masuk , tapi more and more girlish nowadays. Hehee :B Tough on the outside , soft on the inside :) and she is now madly in love with Ted Mosby ( phew, coz Barney iz mine :P ) 



Badihah.
Diploma in Architecture ( semester 4)

yang agak blur dalam rumah. rajin memasak untuk kitaorang :) kalau dia , Eleena and Yaya gelak, runtuh satu rumah :PP lately ni dia agak stress with assignments , kesian dia :) go go Badihah hee :B Baik hati and senang untuk dibuli :P tapi jangan puji dia , nanti dia perasan macam Yaya :PP 



Kak Nurul.
An accountant working for my tuan rumah :)

duduk bilik sorang kat tingkat bawah :D

Agak mysterious . tak banyak bercakap . tapi one thing, she loves cooking , so I guess that's okay :D hee 





Boolat.
Diploma in Quantity Surveying ( semester 4 )

the last one to leave the house , master bedroom :D

one of my closest friend. Aku suka peluk dia sampai dia lemas *keningkening* :P heehee :B sangat bising , suka membebel , sensitive dan baik hati :'D senang nak maafkan orang lain , and sangat bubbly :) tapi sekarang kalau nak contact dia, thru FB and Twitter je kot :) I miss you Boolateeee ;'D




Maton.
Diploma in Tourism Management (semester 4)

master bedroom :D

The newest member of the house. Tak banyak cakap. Tapi dia kuat membebel bila dia excited HAHA :P suka dengar telo Pinang dia yang memang pekat :D awesome gle :P Gila K-pop , kalau a K-pop stuff, dia laju lah :PP heee :B




Yaya. 
Diploma in Quantity Surveying (semester 4)

master bedroom jugak :D

Kuat gelak kalau dekat rumah. sangat perasan , poyo but we love her so much anyways :) Dia selalu ada bila ada masalah and selalu nasihat kitaorang untuk selesaikan masalah naturally :) kawan first aku kat hostel and kat Shahputra. till now, we are still 'crushing' on her brothers :PP sorry yaya ! :PP sayang yaya kbai :P 




Shikin.
Diploma in Tourism Management (semester 4)

master bedroom :D

sangat suka memasak . very ... smart XD she can study while watching movie :PP suka membebel macam kakak secara tiba-tiba :P but she's just awesome :b 




Nadia.
Diploma in Tourism Management (semester 4)

master bedroom :D


sangat unik. sangat pelik. sangat awesome. and she's the best friend here. aura Mama melekat kat dia for sure :B









Itu saja aku nak cerita kali nie. next post pasal classmates aku pulak, insya-Allah :) ye lah, getting emotional nowadays since I am graduating next semester :') 





Being in the same house had let know get to know all of you was a wonderful experience indeed ♥ 






thank you for the memories :)