Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· commoners
· delights, delightful, delighted
· it's good to know
· seconds
· all my love
· you,
· back to basic
· six days away
· polka polka
· for the sake -


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

hijrah
Thursday, October 4, 2012 | Posted by Atika | 2 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

have you ever thought about your own hijrah? 


sebenarnya lama dah nak post pasal hijrah, tapi tak berkesempatan. Lately nie hati aku semakin senang tengok banyak kawan-kawan dah berhijrah memakai tudung. Sejuk mata aku tengok :) Seronok jangan cakap lah kan. Alhamdulillah :) 

Sebenarnya bagi aku, hijrah ni dalam banyak bentuk. I am not an expert on things like this, but I do believe that hijrah is like a big leap of faith. nobody will really understand the hijrah you made, unless you made it clear to them. seeing them so hapy nowadays, aku pun nak start berhijrah juga. bermula dengan penjagaan solat :") Kerdil rasa bila menyarung telekung. It is still the time of the month, so after this, Insya-Allah, we will meet again :) 

Aku dari dulu cuba nak kekalkan imej yang sedia ada. Insya-Allah nak pakai Niqab, kalau iman kukuh dan jitu heh :) Seronok tengok orang pakai Niqab. Bila lah boleh jadi macam diorang kan? :') Sekarang kalau tengok, masyarakat sudah semakin peka tentang pentingnya aurat luaran dan aurat dalaman. Alhamdulillah :)) 
Seronok kalau nak beli tudung or even inner neck. hee :) nak pujuk mak benarkan wardrobe change nanti masa dah berkerja :D 

Insya-Allah, aku akan berhijrah sepenuh hati. baby steps from now onwards and I am sure that He is guiding me all the way. AMIN :) 





baby Ira . 
happy belated birthday darla . loves ♥ 




Assalamualaikum semua :)