Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· How to Survive Long Distance Relationship
· Stress
· Oh My Chocolatey Girlfriends
· Theory of Mind
· Teh Tarik Penang!
· #IAMProject
· Adv: Bio Fuel Sticker
· Home is everything you can walk into
· annotation of not
· Revived!


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Kisah Blog
Friday, November 8, 2013 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dah makin besar ni kan (fizikal pun besar) makin buat aku rasa kelakar.


Pehal tetiba gelak sensorang woi?!


Takdek lah. Hari ni aku rasa cerita asal usul blog ni muncul. Heh. Sebenarnya blog ni muncul lepas aku dah bosan perah otak tulis novel untuk membuang masa yang sentiasa terbuang tu. Memula tulis blog memang pangkah la, kengkonon nak tulis in FULL English. Masa tu Bahasa Inggeris berasap kot (bak kata Abah) Haha! :p then sekarang ni dah slow slow agak susah nak interpret apa yang aku nak cakap disebabkan kekangan masa masa study kat Kuantan dulu, and the people around me are not so racial.


Bebudak Uni aku tu 97% Malays. Hence, aku belajar bahasa pantai timur lah kan.


Tapi tetap fail -.- telo tak menjadik :*stress*


But nonetheless, I can still write in perfect English (perfect gitu) . So, I started blogging when I was 16. Back in form 4. gigih okay pegi cyber cafe dua hinggit sejam semata nak update blog semua. masa tu blogging memang tengah the in-thing and all and my house is not wired to any wifi yet. then after that, few later, mak decided amek internet. tapi guna dialing modem. WORSE.DECISION.EVER. because no one can use the phone when someone is on the internet.

Super addicted okay masa tu. rasa online 24/7 je. then first month bill datang (after using the dial up modem) bill telefon mencanak! o_o bila call orang internet terbabit, dia boleh cakap "kita charge you everytime you masuk any website" and i was like, "ek? bukan ke itu tujuan nak online?" sadis okay masa tu. lepas tu banyak lah kisah suka duka bersama laptop dan wifi di rumah.


Back to the story, sebab aku start blogging masa tu sebab semua orang ada blog. Jadi aku ingin mengikut trend of course (bunyik cengkerik) lulz so hampir hari-hari update blog. masa tu idea macam air terjun pelangi. gigih update pasal sekolah, tuition, kengkawan zaman memuda (eh?) dan of course zaman aku ada crush satu juta. Okay tipu. Aku dulu mata keranjang. semua aku nak, tapi takdek satu pun nak kat aku. Kahkahkah.

selepas itu, bila pegi event, or ada any upcoming events, aku sedaya upaya tolong promote. Nak tolong kawan-kawan. apa yang aku belajar, itu adalah marketing (en en en?) takdek lah mengharap pape. sekadar ikhlas menolong. Dulu jugak aku memang rajin upload gambar. Walaupun komputer empat segi gedabak tu nazak, masih gigih lagi simpan gambar. Tahap kesabaran aku dulu sangat tinggi kot.


sekarang kan pecutan arena modenisasi, jadi blogging pun orang dah tak minat. tak ramai dah follow blogs. tapi kan, nak bagitau satu rahsia: hari ni satu hari kat office aku baca blog Fatin Liyana. Sampai post 2009. Wahahaha. Nak berpinar mata aku. Hehe. tapi hari tu lepas dah synchronized semua emails and passwords, baru lah ada hati nak berblogging balik. Next month the 5th, genaplah blog aku 7 tahun. dah boleh masuk darjah satu dah. HAHA.


InsyaAllah, more blog posts to come. and thank you ChurpChurp and Nuffnang sebab banyak naikkan nama para bloggers. and alhamdulillah, sejak dua menjak ni traffic pun makin naik. and dapat request dari kengkawan untuk tolong promote their business. So happy for them. Bak kata orang, " business is 9 out 10 source of income" tahniah adik-adik dan kengkawan sekalian! :) sesiapa berminat nak buat advert dengan atika sikun yang tak berapa ni, boleh lah message iols ye. Mudah-mudahan rezeki korang melimpah ruah *kenyit mata sikit* Aminnnnn :)


Alhamdulillah jugak, lately ni rezeki makin melimpah ruah. insyaAllah will be better.


Nak berpuitis pun makin berkarat, jadi kalau ada inspirasi tu mungkin untuk 10 saat je. Haha. Sebenarnya blogging ni boleh menambahkan ilmu pengetahuan dan kenalan :) dah ada yang boleh buat income jugak :D walaupun sekarang ramai dah buat business dekat instagram. which is good too! :D good job you guys *sep sep* :D


Lepas ni makin rajin aku update blog. Azam tahun baru gak ni! haha ;D kalau uols perasan, ada lah tiga empat puluh kali aku tukar blog skin nie. latest ni memang puas hati. buat sendiri tau! :D rajinkanlah diri anda untuk komen mengomen ye? dah click click la iklan iklan yang cun melecun tu okay? :DDDD ruang komen lepas tajuk blog post ye kengkawan.



Lepas ni nak sambung tulis zine ah. boleh buang masa dengan lebih berilmiah lagi. HAHAHA.




Have a nice day! Tata! :D