Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Theory of Mind
· Teh Tarik Penang!
· #IAMProject
· Adv: Bio Fuel Sticker
· Home is everything you can walk into
· annotation of not
· Revived!
· Bonne anniversaire, Atika!
· let the canvas carves on its own
· Amazing August


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Oh My Chocolatey Girlfriends
Monday, November 4, 2013 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hai Nadia and Shikin, 

you might not be reading this, 
but I miss you guys already :c 



Hello Sunday. 

Rasa baru sekejap jek tahun baru, tup-tup dah nak habis dah 2013 ni. tak puas membesar lagi! hahaha :P sekarang ni baru lah semangat nak aktif berblogging balik. kongsi rencah rencana kehidupan yang tak seberapa ni. HAHA. lepas tu kan, gigih aktif dekat Nuffnang and ChurpChurp. even some other websites, seronok bila post yang kita share orang lain pun dapat benefits gak. 


Kan? 


Dulu ala-ala berjanji, post tak nak pulak manglish. tapi apakan daya , dah nama pun Malaysian. I still, do blog in full English sometimes. Heh. So, semalam bergerak ke The Curve (first time driving) dengan kaknyah and her boyfriend. Alhamdulillah, selamat sampai dengan jayanya menggunakan waze. Thank you Waze! :D Lepas tu jumpa Nadia and Shikin sambil budak berdua tu pegi tengok Thor. 


Sempat lunch ikea, sambil tu menceceh update sesama sendiri pasal kehidupan. Cerita la sambil pung pang pung pang mengunyah makan. Haha. I took the kiddie set sebab memang tak habis kalau amek yg belas-belas ketul tu. Lepas tu jenjalan lagi, and diorang decide nak tengok Thor gak. Tak dapat aku nak join. sebab dah janji dengan kaknyah nak bawak dia pegi Dip N Dip. 

Lepas budak dua orang tu habis tengok wayang, aku pun mengucapkan selamat tinggal dekat shikin and nadia. diorang tu selalu jumpa. aku susah dah jumpa diorang disebabkan takdek masa. Kerja punya pasal. InsyaAllah ada masa kita jumpa lagi ye? :') Masing-masing dah sibuk dengan study/kerja, and aku pulak kekdahnya financial concern. Hehe. 


Lepas tu terus menuju ke Bangsar. Waze giler tak nak pulak dia detect Dip N Dip. Nasib baik Bangsar Village ade. dekat jugak sebenarnya. 20 minit drive dah sampai. dan kali ni aku try diorang punya Mini Pancake. Rasa tak payah describe la kan. Aku gila chocolate. Pipi dah memang obesiti. Haha. 



mini pancake. RM17 ++ (campur tax lagi) 

sedap sedap ;D


sebab masa tu dah petang and badan pun dah penat. tak dapat nak menikmati mini pancake tu bebetul. haha. sorry perut. next time nak cuba Alexis pulak. Diorang cakap SEDAP :D 


oh, and nak selit jap, kenapa perlu sekat nikmat orang lain nak makan eh? kalau kenal empunya diri ni bebetul boleh nak nasihat -_- TAK PAHAM BETUL. sabar je lah orang yang defensive sangat kalau empunya diri ni makan sesedap. like WHAT? Haha. Stress tanpa sebab lettew. 


Sayang cakap kena cut down on foods. ITU SEMUA NAFSU SETAN. lolololol and kengkadang, tak makan pun takpe. disebabkan financial concern jugak. Heh. 


mungkin, dah boleh slow down bebetul lah kan?


alhamdulillah, start 1 November hari tu, dah start slowly eating healthy sebab Body Fat % dah naik mendadak. sangat merungsingkan. need to lose at least 9% to get to normal again. Huwaaaaaa ;_; sejak resign dari Fitness First, tak dapat nak workout bebetul. tapi sekarang ni no more sebab thanks to technology, hari-hari before tido, buat simple workout. and drink lots of water. boleh go to Youtube and look for PUMP IT UP. simple 10 minutes workout je. tak pun, kalau malas sangat, buat 8 minutes relaxing yoga pose before sleep. baru start buat semalam je pun. HAHA. 


Gigih sebab nak sihat sendiri, dan nak jadi lagi konfiden dari sekarang. Alhamdulillah. 


and thanks to Alvin, sebab suggest Michael Kory Fitness on Youtube untuk healthy eating tips and diet (still canoot co-op with eating healthy yet. YET. wargh -_- and Michael Kory specify Body Building. YES? NO?)  and i also follow lots of fitness instagram accounts for diets and tips and etc. thanks for the idea, Marissa! hehe. 


Mel cakap, 'nak sihat, you have to sacrifice' Redha jek bunyiknya. 


Tapi kan, makanan sihat dekat Malaysia ni memang mahal ._. organic foods, expecially. Dapat gaji, tengok-tengok dah habis sebab beli organic food supplies. HAHA. itu kata kengkawan yang dah start eat healthy lama dah. With me, if the food cannot go, i'll pass. because fortunately, there are many ways for you to be healthy. a lots of tasty clean foods as well! :D 


sekarang dah start with less oil in cooking. kalau ada rezeki lebih, boleh beli vege oil OR olive oil ke ;D 


and kalau rezeki memang LEBIH LEBIH lagi, boleh join Fitness First balik! :D best sebab boleh access banyak clubs and also lots of world class facilities! (ewah) :D kalau minat nak join jugak dengan kita, please let me know! *kenyit mata sikit*  

Okay. boleh dah stop kat sini. haha. 



OH YEAH! 


nak cakap, pagi tadi pegi Hutan Lipur Sungai Sendat, Ulu Yam. BEST! tapi journey nak ke sana hazab gak lah. sejam setengah dari Klang. Gigih guna waze. tak dapat nak bersosial sebab line memang takdek kat situ. so tangkap gambar siap-siap. 



nah, compilation gambar. 




banyak gila amek gambar thanks to Kaknyah punya DSLR. maklumlah student MassComm, ade lah nak buat collection bagai. Hewhew. Angle pun lawa. thumbs up (Y) 

oh, 

malas nak transfer gambar. esok lusa kot. Hehe. sebenarnya nak update BANYAKKKK, tapi update ni dulu. Blog on the go pun tak dapat la sekarang. Kemalasan melampau (-_-") LOL 


rindu orang Kuantan jugak. 


Tahniah sebab Pahang menang! He's at Terengganu, family time katanya. take care. miss you. *baling bunga satu bakul* HAHA :p 


Okbye!