Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· New Year Resolution(s)
· Braces and whatnot
· Bits and pieces of 2013 / New Year in all the glit...
· Life of A Jetsetter
· 2013 - almost to the end
· you,
· Random musings
· Back to December.
· LATE NIGHT
· Funny business


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Entah
Thursday, January 23, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Feeling today: ENTAH


banyak sangat gamaknya azam tahun baru yang kecik-kecik tu. satu pun tak berjalan lagi.

tsk tsk.


semalam ada la ai post pasal business opportunities yang melambak dekat online sekarang kan, mahupun di luar. aku pun dah terjebak join sekali, kebanyakannya jugak atas dasar ingin tahu dan mencuba. (tak salah kan?) kebanyakan pun kengkawan yang ajak. Mula-mula tu rasa best la kan, tapi makin lama makin menyampah pulak aku.

bukan sebab orang, sebab menyampah , sebenarnya malas nak update semua benda. AHAHAHAHAHA. puih --" lepas tu kan, ada jugak yg rajin update dengan aku bila nak start business semua, aku pun taktau nak jawab apa. stress kejap. "entah" lol


jap jap. I need a break.


The truth is i like doing marketing, but I do not like pushing people to buy, making me seems desperate. (one of the reasons why I do not favour doing sales. gitu) I like convincing people tho, what I think best for myself and perhaps best for them. Heh :D

lepas tu bukannya taknak buat direct selling ke apa ke, tapi sekarang iols keje office hours and i am comfortable with it. I am becoming more of a family person now.

Hari tu bila mak and abah tido, nampak sangat diorang penat uruskan rumah. Walaupun kitaorang semua dah besar panjang, nothing will ever be enough. gitu. Harta dunia dan akhirat jua. ahaks :p Sekarang ni pun mak asyik demam je. tak sihat. so segala urusan yang boleh dibuat lepas balik office, akan dilaksanakan jua. (baik tak saya? :P )


Alhamdulillah, bulan 6 ni mak akan pergi umrah dengan Tok Uncle sekeluarga. Tertunai jugak hajat mak pegi sana. Hehe. sekarang ni as I mention in the previous blog post, nak start menyimpan. dekat rumah ada tabung azimat, jadi campak sen sen yg dijumpai di mana-mana. and occasionally duitan kertasan jua.

Setakat ni dekat Whatsapp penuh ye dengan Group Whatsapp. Gamaknya bersepah. Group dengan Jemahs sekalian, group bebudak sekolah rendah, group berbisness, gamaknya semua ade. tunggu aku buat group budak kelas masa kolej dengan masa sekolah menengah je kot. Ahahahaha. (mungkin akan dipertimbangkan) group WeChat pun ada. satu je. LINE pun ada satu conversation je. dengan Ironman. lol


Weekend lepas aku pergi Kuantan sempena cuti Thaipusam. Lawat Ironman (he shall be nicknamed Ironman from now onwards) dan kengkawan semua. Terharu jugak okay bila datang meriah semua menyambut. "Legend" katanya. I hope they meant it. LOL (cengkerik) dapat jugak spend time dengan auntie sefamily and atuk jugak. macam-macam la yang berlaku tapi paling tak boleh belah bila balik rumah mak cakap yang seluar yang aku pakai tu seluar adik.


What.the.asdfghjkl -.-


Senak perut Jemah tahan nafas ala-ala ramping gitu tau. Next trip kena plan baju bebetul -.-" SEDIH! lol inshaAllah by June this year, kewangan kembali stabil ye. Bayar hutang piutang yang ada dan alhamdulillah, we can live peacefully. me, at least.


Plan nak beli rumah, tapi nanti la dulu. Ahaks!


sekarang ni aku dah berkecimpung dalam dunia bisnes online, sekadar suka-suka je. 

kalau sudi, jenguk la @therealtheraphist on instagram :P 




kalau stress kat opis, boleh cakap hi dengan Susu. 


Hai semua! :p