Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· blog traffic
· FOOD REVIEW: KULCATS BARRIO
· BUSINESS
· work and Michael Kors
· Al-Kisah
· Bloom wherever you're planted.
· RINDU
· KAWAN
· Work
· Rather not


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

ANTI.
Wednesday, March 12, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
aku yang happy go lucky ni pun ada kisah stress.
stress la.
tetiba kena nganjing bagai
APAKAH SALAH DAKU???


cerita ni berlaku lebih kurang hujung 2011.
masa tu aku sem 2 nak masuk sem 3, diploma.
aku dah memang plan nak amek this once course masa masuk diploma.
tapi apakan daya takdek rezeki.
walaubagaimanapun,
aku tetap rajin melepak dengan senior of that course
diorang jemput aku join buat video, makan, etc
tak ingat which batch yang senior sem 6


tak ingat -___________-


aku takdek la mengendeng memanjang.
aku memang jenis yang kalau jumpa tegur.
sebab masa sem 3 tu pun aku jadi loner lepas kelas habis.
banyak tanggungjawab (ala-ala je la kan)
tapi tu la,
masa tu aku aktif dengan aktiviti koko semua


lepas tu tup-tup
aku dengar khabar yang agak tak elok ye
aku dengar
tetiba ada senior ni buat anti facebook fan page utk aku
yeap
you read it right: ANTI FACEBOOK FAN PAGE
aku bukanlah retis mana
sampai orang anti aku
and aku pun jenis yang BOLEH ditegur
kalau la aku terover ke apa
tanya la housemate aku
berapa kali diorang sound aku
sebab over

sedih la masa tu
diorang kata aku macam-macam
and yang paling bestnya kengkawan aku pun diinvite sekali
tak memasal dapat dosa preeeee je T_T
tup-tup ada pulak fake fb aku
and yang bestnya,FAKE ATIKA II tu add aku gak
MOTIF?!
ramai la kawan-kawan fb yang ade tlg report
dah la guna gambar gigi terabur aku
sikit pun tak heran


cerita ni dah lama
tapi sampai sekarang aku tak boleh lupa
sebab diorang hina aku macam-macam
so aku amek keputusan
block je semua yang aku rasa tak penting
dan tak perlu pun
serious sedih
aku bercerita dengan kawan-kawan rapat aku je
aku tak tau apa la dosa aku dengan diorang
diorang kata aku wannabe that course
AND selalu kacau diorang lepak reramai lepas kelas
takdek pun abang-abang dan kakak-kakak tu tegur


jadinya, maapkan saya ye T_T


masa tu aku rasa nak berenti
dah congak-congak dalam kepala macam mana nak bagitau mak
uncle, auntie, atuk
lepas tu ada kawan-kawan yang mula jauhkan diri
takdan nak buat drama sedih ke apa
sampai sekarang,
aku tak boleh maafkan diorang yang buat aku macam ni
aku ni takdek la suka simpan rasa dendam ke apa
tapi
aku rasa ni special case
sebab aku dengar cerita
memang kaw-kaw aku kena nganjing dek depa
bukanlah diorang ni takdek life asyik nak cakap psl aku
tapi itulah
sigh


kepada Y, M. S, A, F, M dan a few more
and terutama sekali pencetus semua ini, akak J
Atika minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki
andai kata atika/aku/kita buat salah awak semua
atika tak pernah tau salah atika
I hope I will NEVER have to see any of you again
(although gambar korang bersepah online)
you guys made that particular period of time a living hell for me

oh well =)

so in case if you're reading this
probably korang dah lupa
BUT I don't
that is how much it has scarred my life, and my confidence
people don't know
they don't know so much about what had happened
you might think i am being over dramatic
then be it

there are a few people that I made truce with
well, sort of
we never really spoke about that matter
but we're cool i guess?
aku pun sekarang malas nak baik dengan orang
baik dengan orang sangat
macam ni la jadinya
sanggup diorang buat ni dekat aku

maybe it's nothing for you guys
but for a 19 years old girl at point of that time
it MEANT a lot of things

mungkin kalau kau, kau, kau dan kau baca benda ni
korang akan cakap,
'poyo sial minah ni, relaks sudah..benda dah lama kot'
well, fuck you then =)


I was so naive back then
I was so into making so much friends
as many as i can
because I love being friends with everyone


baru-baru ni pun dapat tau
kawan yang aku memang percaya
memang aku sayang
aku dapat tau yang dia cakap macam-macam pasal aku
cuba la bagitau apa salah aku?
salah aku ke sebab aku cuba nak mengeratkan hubungan sesama kita
salah aku ke sebab katanya aku sombong, bongkak, kaki paksa
apa salah aku?

memang aku kecik hati
kecik hati sebab you rather discuss about it behind my back
instead of telling me off
tell me off
--JUST TELL ME
aku tak nak tau pasal semua ni dari orang lain
cakap la apa salah aku

kecik hati bila niat murni aku diperkotak-katikkan
kecik hati bila apa yang aku cakap semua macam 'eleh' bagi kau
kecik hati bila kau 'kongsi' dengan kawan-kawan rapat kita jugak
aku harap kau tak kecik hati
kalau lepas ni aku berjauh hati
asam garam hidup aku
mungkin tak sehebat kau
aku tau
aku manusia yang khilaf
-- kalau aku seorang kawan yang teruk
bagitau aku


kau sendiri kenal aku macam mana
susah senang aku tetap tolong kau

takpe la
mungkin aku memang kawan yang teruk
aku tak pernah faham kau macam mana
those times i sacrificed for you
are merely heaps of disappointment, i guess

let is be a lesson to me and to everyone who are reading this
never trust people easily, even the people you thought is your friend
because of the trust in the name of friendship
i became like this


not anymore
you will now hear not much of me
if you want it,
you gotta earn it



ciao.