Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· summertime
· Finally
· Another Monday.
· Top 10 favourite series of all time
· Trying.
· Tyta.
· Golden Duck.
· Stress.
· Responsibility and dot dot dot
· Busy -- with girlfriends


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Mini goals 2014
Wednesday, April 23, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Apa last post aku?


Hahahahaha, okay baru ingat. pasal mini goals...


Basically mini goals aku ni dah banyak kali aku ulang. and I've really put in into my mind that I am going to get it by December this year or next year paling lambat. HEHEHEHE. Since I am already working, so boleh la simpan duit nak beli benda-benda ni semua en en en? hihi simpanan pun kena ada okay :p


1) To watch my food intake and workout regularly 
So sekarang ni aku memang tengah workout dengan bersungguh-sungguh. since my house doesn't really have a space, I'd usually workout in the bathroom. masa tengah mandi tu wajib buat 20 squats. hahaha...mampo?? :p then sekarang pun dah cut down on my food intake, as in less oily food and eat before 8pm :) kalau nak keluar dengan saya lepas ni during lunch k? hehehehe. Bulan May akan start diet a bit more strict since I've cancelled my plan to join any gyms for now. (FF sentiasa di hati ku lol)


2) to buy a iPhone 5s GOLD
Wahhh specific kau! hahahaha but yeah, would love to own my own iPhone 5s sendiri. sebab to me, it gives me sense of coolness (lol!) and also it doesn't really lag a lot kan? my current Samsung Galaxy Grand Duos has been lagging a lot. So macam stress sgt kadang-kadang. sometimes it will shuts down by itself. worst when there was one time me and Yusof was out going to Subang, and I was driving using Waze, tetiba handphone mati. BOLEH TAK?! BOLEHHHH?!?!?! ASDFGHJKL!! panik giler masa tu. wadehel phone -___- nasib baik masa tu dah dekat -____-


3) to be a certified Zumba instructor
Everyone I met, I told them this. hahahaha. over tau :p but yeah, ever since my first class in FF, and then jumpa pulak Sophina yang comel, memang semangat membara nak jadi certified. Pastu aku pun boleh mengajar gak kan? hahahaha ohmyyy :p so far, tengok video menari and basic dancing videos jugak. tak susah mana. enjoy je lebih, which I like. hahahaha for year 2014, aku dah tengok dekat Zumba website, last training so far in August, dekat Kelantan. Jauh boleh takkk? -_- Alvin suggested me to take flight there, rather than taking bus lol  hopefully ada training in December. boleh la akak joinnnn :)))


4) to finally get my MUET cert & getting a Degree dan seterusnya...
ini pun satu hal. I've been wanting to continue my studies. memang nak sambung pun, tapi dah dua tahun hold. tapi inshaAllah next year aku sambung la. dah risik-risik program yg sesuai. aku maybe amek kat shah alam je kot lulz malas nak pegi jauh-jauh hahaha so in May ni haruslah kena daftar kan. last MUET exam will be in October and November. Hopefully lebih istiqamah lepas nak sambung belajar ni. Maybe aku akan amek Degree in International Business, or Degree in PR or tak sure lagi sebenarnya -__________- sebab aku dengar cerita banyak jugak yang kecundang tengah jalan bila amek subjek ni. tambahan lagi PJJ kan. dengan kerja lagi semua. aaaaa takot -_- inshaAllah moga-moga dipermudahkan :)


5) to get my new retainer!
If you are still reading this blog after many years (acah-acah ada loyal followers) ahahahaha, you will be well aware of the my teeth condition. right now I am still wearing my 2 years+ old retainer. rasanya dah boleh tukar baru kot? dah check out tempat Lala buat braces dia, so it is only about RM200. I've decided to go for clear retainer this time. hehehehe. so yeah, hopefully...dapat beli soonest


6) new camera 
referring to my previous post, I am now devastated that my camera had went missing god knows when and now aku baru merindui its presence... :( dah lah kamera tu comel, cantik semuanya la...tapi apakan daya, takdek rezeki la kot...plus it was a gift from Yusof..baru guna few times je...huwaaa :( sedih giler sampai sekarang..jadinya aku decide nak menabung untuk beli a new camera..camera compact je pilihan dalam hati sekarang OR macam Maddy suggest, beli GoPro terus. wahh :DD tengok la macam mana hehe three months baru boleh kot? ngehngehngeh..seronok guna gopro, boleh masuk underwater gak..tu yang best tu hihi :p

7) Macbook Air
disebabkan ada plan nak continue study, terus plan nak beli Macbook Air. waahhhh cita-cita tu penting ye...harga RM2,999.00 u_u so kena save half a year baru boleh beli. tsk tsk. I've always wanted a Macbook gak, so I told myself the year 2014 and 2015 is going to be my year to buy all these things..with my own moolah :)) Ya Allah, murahkanlah rezeki kami semua, amin :))

8) Pimp my car
haha...tajuk kenot go ok..my plan is to redecorate my car..make it nicer, with leather set and also most importantly..new tinted for the whole car and advance security systems..so lebih selamat dan lebih selesa.. :) then kalau ada rezeki lebih, boleh tukar yang lain-lain pulak heeheehee :D



aku rasa itu je kot setakat ni, inshaAllah akan dapat achieve mini goals with S.M.A.R.T planning.


Ciao!