Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Weekend : #foodgasmfest and what not
· You got any of 'em got vibes?
· :(
· Messy Messy Part 2
· Messy Messy Part 1
· DECIDING
· Revived.
· Mini goals 2014
· summertime
· Finally


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Hazab
Tuesday, May 20, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Baru hari Isnin woi! Lapar kemain -.- al maklumlah sebab dah hujung-hujung bulan ni catuan duit dah bermula, sbb dah start saving bebetul. seksa gak..padan muka aku sebab gila sangat keluar bulan ni..semua sebab tengok movie hari tu dan berjangkit ke hari-hari seterusnya...wahahahaha tapi takpe, baru sekarang aku kenal erti orang berjimat. cewah :p


hari ni berjaya siapkan half of the manual transactions kat office. lagi sikitttt je lagi then i am done. lepas tu boleh focus on checking the account. and nak tau tak...lately ni, during lunch break, lepas makan mesti doozed off. then paling best by 2 pm sharp akan bangun serta merta.. what kind of sorcery is this? lololololol


nasib baik office takdek orang...i washed my face then continued with my work...today i had biscuits for lunch..sihat betul lol hahahaha the biscuit is actually my all time favourite...kalau tea time dedulu..mesti makan biskut tu dengan teh o..alahai sedapnya T_T so sekarang sebab aku nak kuarantinkan diriku sendiri untuk tak keluar masa lunch break adalah dengan membawa bekal hoho :D



biskut ni la! sedap en en en???



sebabnya aku sebenarnya memang malas nak keluar masa lunch...kisahnya dekat office aku ni susah sangat nak dapat parking kalau after lunch -.- then kedai-kedai kat sini ada, tapi kalau dah malas..banyak la alasan kan?! lulz


aku suka pegi mamak gak, tp there's this one mamak (opposite 99 Speedmart) adalah sangat kotor ye..kisahnya selalu aku tapau then balik makan kat office kan, then satu hari tu aku saje je la makan kat situ...masa basuh tangan kan...TERpandang kuali yang diorang guna untuk masak kan...astagha...urrut dada aku tauuuuuuuuu >.< sbb kotor sgt! and banyak gila sampah around it too! :((((( aku rasa makanan aku nak keluar masa tu gak -.-


then there's this second masa at the end of the building row, all okay..roti canai sedap...semua sedap lah...tapi aku sakit hati..sebabnya dulu mak aku ada letak peyek kat situ, so one day kitaorang datang tak inform diorang untuk collect payment peyek yang dah terjual tu..aku nampak peyek aku dekat kaki kaunter, and disorokkan dari orang ramai wtf...i get the message la kan, kau tak nak jual peyek aku..but jangan lah buat macam tu kan! makanan kot! terus aku ban mamak tu...mampus kau disitu grrrrr D:


Secret Recipe ada, Dominos pun ada..tp tunggu ada ongkosnya la dong hahahaha


lepas tu ada jugak cafe yang beroperasi disitu, sedap..tp kengkadang tak masuk akal harga dia..mahal kemain...so taknak pegi dah...ada kopitiam nearby yang halal dan sedap, but it is like 2 blocks away...(maybe i should start going there) gerai-gerai kecik jual gorengan pun ada...sedap pun sedap..tapi kadang-kadang during lunch time, matahari mencanak atas kepala T_T panasnyeeee T_T so tak rela keluar T_T and kalau beli benda-benda macam ni takut macam membazir...bakery ada, tapi dah terwas-was pulak pasal bread diorang...so cancel gak...


sejak pay cheque dah abit kurang, makin calculative jadinya hahahahaha :p


so sekarang, resort kalau nak makan sedap hanyalah dengan keazaman yang tinggi dan duit yang banyak.


begitu la kisah hidup aku yang pemalas dan tak banyak choice nak pegi lunch hahahaha



aku rasa memang kena bawak bekal bebetul. tengok tahan sampai hujung tahun tak. hihi