Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· :(
· Messy Messy Part 2
· Messy Messy Part 1
· DECIDING
· Revived.
· Mini goals 2014
· summertime
· Finally
· Another Monday.
· Top 10 favourite series of all time


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

You got any of 'em got vibes?
Friday, May 16, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
It has been a while.

Minggu ni sangat la lemau. tak boleh focus langsung dekat office. I did what was necessary and that's it. I need to work on my pil rajin -_- alhamdulillah it is finally Friday. and here comes the weekend :) dua hari pun, bila fikir-fikir balik sekarang cukup kot hahahaha tapi banyak plan untuk weekend sajo.

acane? hmmph.


Yang penting, this month financially macam tak stabil ye. aku pun tak tau kenapa. mungkin banyak keluar kot. lol salahkan diri sendiri boleh? grrr ._. esok nak gosok baju macam biasa, then cuci exercise mat. abah dapat, tapi baru nak guna sekarang. Usop (eh banyak pulak nama dia tetukar dalam blog ni) pun suruh workout. dia senang je workout, maen badminton dengan kengkawan dia sudah. hahaha. so far workout kat dalam bilik air sajo mampoooo. dan before balik from work. masa kemas-kemas tu buat lah stretching sikit. and simple workout.



simple je kan? can do yourself also eheh :D





yang penting sekarang aku dah start minum air putih bebanyak. godaan minum air manis sudah boleh diketepikan hahahaha. so far so good. minum air manis kalau perlu sahaja *ye la tuuuu* :DDDDD aku sebenarnya agak stress pasal kerja. especially pasal account. boleh nangis weh T.T dah la tak paham sangat *redha* nasib baik bos awesome jadinya aku pun gigih troubleshoot sana sikit. aku stress laaaa sebabnya kalau tgk P&L report dah okay, tapi bila extract yg detailed report, semua terabur macam hape ntah. 


stress -_____________________- 


bila call service provider, apa yg diorang buat ku catit, tapi lepas tu sama je result. eeeeee. apakah?? nasib baik documentations dah okay. lega weh. jadinya hari isnin ni akan troubleshoot lagi sampai boleh. inshaAllah. doakan aku la ye? 


cakap pasal plan weekend tadi, sebenarnya aku sekarang dah jaga nenek. dengan family cousin aku Een. so yeah, gilir-gilir bagi nenek makan, mandi semua. credit to Een and Mak Jam (mak aku la) and Cik Anom (mak Een) sebab awesome kemaskan rumah nenek yang tak macam rumah sejak dua bulan lepas. kalau aku tangkap gambar memang beza weh. sekarang dah bersih, nampak macam rumah dah. rumah nenek besar, so sebab dah bersihkan sikit-sikit memang nampak luas. 

kalau ikutkan hati aku, nak upah cleaner je bersihkan rumah nenek, tapi mak kata takyah bazir duit. baik duit tu simpan. "mak boleh kemas pelan-pelan" . wuaaaa, sekali betul kemas gila okay. tinggal dapur je last nak raid everything. bako je yang mana patut hehe. thanks to Een sebab take her time off to take care of nenek. aku pun terjebak sama. 


kalau siapa pernah jaga nenek, mandikan, pujuk makan semua, tau la perasaan aku macam mana. sayu je, sebab nenek duduk dua orang dengan wak tini (adik abah). wak tini is senile, so kalau dia buat perangai memang urut dada la cite dia -_- macam lately ni wak tini buat hal sendiri, dah 4 hari tak mandi -_- family dia ada, tapi malas ah nak sebut-sebut kat sini. kang buat dosa kering je mencarut. 


so yeah. setelah dipujuk, wak tini agree untuk tukar baju. aku pun tolong lap sikit-sikit sbb kesiankan dia. nenek pulak sekarang dah pakai pampers. bila mandikan nenek, nenek macam budak kecik hihihihi i guess she is loving the attention ahahahaha :p kalau dulu nenek comot, sekarang no more *wah macam iklan pulak* lepas tu suka tanya nenek nak apa, kalau ada duit lebih aku pegi la belikan hehe. macam hari tu nenek nak tembikai, lepas jumpa Nurul kat FF, pegi la beli tembikai. 


lepas tu nampak Aunt Ivy and Alvin, lupa nak tegur *tetiba*


seronok bila tengok nenek bersihhh je. nampaklah terjaga. sekarang pun nenek dah tak larat. back to being a baby. but i don't mind. aku rasa, umur aku dah sesuai nak start being more matured in decision making and behaviour. tapi --- sampai sekarang kalau memang mood, agak susah ye nak neutral balik. *stress sendiri* mak pun selalu pesan jangan nak merungut kalau mak mintak buat keje (ye la kalau penat kengkadang TERmerungut, sorry mak) sebab takut nanti tak dapat tolong mak lagi ke .________. aaaaaa mak kenapa cakap macam tu? grrrr 


lepas baca blog post peej yang ni, terus tersentak. sebab aku rasa aku pun dalam golongan org macam tu. *agak* berkira some times. wuaaaaa T_T rasa bersalah, tapi nak buat macam mana. TERbekira kengkadang. sebabnya gaji dah macam dulu. kalau dulu memang boleh sgt hulur lebih. sorry mak :( tapi now aku rasa dah lebih okay dari dulu. kalau takdek duit, aku cakap terus. sbb takut nanti bagi duit kat adik-adik or mak macam tak ikhlas jadinya. sebab mak or abah pun tak pernah berkira dengan aku dulu. and yang penting, mak sudi bayarkan sikit duit daftar sambung PJJ. huwaaaa *nanges* 


and also lepas baca blog post sepet yang ni, terus rasa lebih bersemangat untuk berbakti kat mak and abah. gituuuuu. dah boleh terima yang aku akan ada family sendiri satu hari nanti. lagi 4 tahun ye. itu pasti. wahahaha :p so yeah. 

berbalik kepada cerita nenek tadi, senang cite aku nak channel good vibes kat nenek, so that dia tak rasa sunyi dalam rumah besar dia tu. rumah kitaorang pun bersambung. sebelah menyebelah je ponnn. hehehehe next plan aku untuk rumah nenek is to buy air freshener untuk nenek. sian bilik nenek bau tak semenggah. hukhuk D:


so yeah. weekend ni begitu la plan aku. and ahad aku nak terjah foodgasm fest kat TTDI. Menarik wehhhhh. mesti la nak try kan :DDD hehehehe :D dan jugak topup tido aku yang ntah pape la sejak kebelakangan ini. doakan misi aku berjaya kengkawan.


aiseh nak update sikit, terupdate banyak pulak. ghasak. 









Labels: , , , ,