Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Friends
· FOODBLOG: CHEMISTRY Café + Lab, Seksyen 7 Shah Ala...
· June, again. // The Sumbs Cafe // Putrajaya
· London , Summer 2015
· Tensi.
· Hazab
· Weekend : #foodgasmfest and what not
· You got any of 'em got vibes?
· :(
· Messy Messy Part 2


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Business & Work
Friday, June 13, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Okay.

Business is hard. THERE, I SAID IT.


For someone who is not business minded, it is crazy on preparing one..I am actually planning to open a baking shop (online) with Shireen, so kitaorang punya plan dah ada..nak execute pulak takdek masa ._. haha sedih..now mid month already duit pun dah nyawa-nyawa ikan ahahaha ramai ajak keluar..inshaAllah mungkin bulan puasa nanti ke? hehehe


sebenarnya aku nak cite pasal group business aku..aku actually ada la join dua group business..aku jadi dropship..satu group ni memang tak bagi orang promote bisnes lain..satu lagi boleh promote dengan syarat tanya leader dulu..nak dijadikan cerita, group yg rules dia tak bagi orang promote bisnes dia tu..galak lah promote bisnes lain..faham tak maksud aku? maksud aku diorang still promote bisnes walaupun diberitahu not to do so..aku biasanya tak melayan..but there's thing one day aku rasa terlampau annoyed..aku pegi la cakap terus terang dekat group tu..bagi rude la kan..sebab orang dah cakap 'no other business deal in the group' . terus budak tu senyap sampai la sekarang. hahahaha. sorry dik, akak tak minat orang tak paham bahasa ni :p


inshaAllah satu hari nanti aku akan buat jugak bisnes ni. hehehe.


work is fine. kengkadang boring. sebab kerja takdek. alhamdulillah my boss bagi internet freedom, so basically lepas habis kerja, boleh la take a break 2 3 minit (kengkadang berbelas belas) . sekarang ni aku tengah struggle pasal akaun..sebab akaun tu tak tally langsung since earlier this year. tp from bank statement semua ada. stress boleh takkkkk T_T urut dada kalau tengok nombor ni..ergh..boss aku ada dua orang sebenarnya..and aku ada satu-satu staff kat company ni..hihi..semua orang tanya ada kerja kosong ke tak..haruslah takdek ._. not anytime soon. ehehehe...sebab diorang tengok aku relaks je..jadi tertanya-tanya la kan..aku sebenarnya bukannya relaks mana pun..kalau documents tengah banyak..boleh nangis okay dari pagi sampai petang handle documents T_T aku pun amek peluang untuk usha apa-apa benda yang mak suruh usha..macam pasal ubat ke, trip ke, tips ke, memacam mana..

sebab kekdah aku ni pemalas kalau nak online kat rumah..asyik sakit belakang je T_T haha..nampak tua tak? :p and sebab sekarang ni akan selalunya teman mak beli barang nenek, tapau makanan nenek dan sebagainya. suka layan nenek sekarang (kalau ada masa). hehe :D minggu ni pulak adik aku bawak laptop aku pegi kolej dia -_- harap2 takdek yang rosak / hilang dalam laptop sudeh..seriau aku -.-


sekarang kerja lebih teratur, sebab dah lebih paham apa yang nak dibuat semua...bukan senang nak paham..amek masa lama gak...hahahaha...dasar kannn...try usha-usha nak buat home tuition...okay gak kan? hehe tengok la macam mana..hihi nak travel punya pasal :p


doakan aku ye semua. amin amin :D