Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Penat.
· FOODBLOG: BERKELEY CORNER
· FOODBLOG: MR KAYA KOPITIAM
· FOODBLOG: KIDZ & CREME, SETIA ALAM
· New Atika.
· Open House 2014
· Tak paham
· 3 years :)
· Rayaaaaa oh rayaaaaa
· Bebelan


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

How did I start blogging?
Friday, August 29, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I think I am weird.

It's like I'll be having a conversation with myself in my head, alone in English and then suddenly nak menulis in BM. Aku pun tak tau kenapa -_- it all started back when I was in form four. 2008. Ingat lagi masa tu zaman blogging memang tengah naik. Everyone i know have a blog. Semua berebut-rebut nak update pasal kehidupan memasing on daily/weekly basis. Dasar narcissist lolololll no no, i kid kid. hahaha but it was pun. I even took my own sweet time untuk update blog tengah malam buta during school time, siap gigih cari gambar or whatever related to it. lulz gigih pegi cyber cafe semata-mata nak create blog dulu. on masa tu internet dial up dekat rumah rosak kejap. so jadi lifeless. haha seminggu dua tiga kali pegi cyber cafe. sanggup weih. online facebook, online myspace, friendster and what not. then kenal-kenal dengan orang oversea. which inspired me to write a novel based on his character. fuh.

back then life was pretty simple. I have friends who are equally lifeless
enthusiastic untuk chatting bersama or blog even. I remembered taking the time in the world untuk update with colours and what not, just because i am so excited doing so.

sampai mak and abah bising sebab takut kena pakai spek balik. wahahaha (which i didn't) then fast forward masa masuk college, updates got lesser. tapi still seronok because now when i read back the things that I wrote before, it bring back so many memories. hahaha. like how I met my girls, first week after orientation, the first guy i had so much of liking and what not. good ol' times weeee from there aku memang dah bertekad akan still blog, even 1 blog post a month pun takpe. iols okay jeeee. hehe

so now, I am back blogging regularly. dah ada new section of the blog, which is foodblog. seronok sebab more views are coming into my blog. terkejut tengok foodblog about Foodsbury ada 800+ views! crazy, i tell you!

dulu cite-cite nak jadi blogger berbayar. you know, like work with Nuffnang, get to go for events and all. but then, maybe bukan rezeki daku. hahaha. jadi la blogger pentamak makanan picisian buat sementara waktu. InshaAllah kalau ada rezeki, adalah tu. hehehehehe. ingat nak revamp lagi blog ni. tapi malas. cemuih nak update haha seronok bila dapat update selalu..not much photos, just a lot of words now..

hari tu nak survey kamera, ada satu yang memang berkenan di hati. tapi harga..mak aih T_T nangis tepi bucu katil dulu tapi soon inshaAllah akan dapat..kalau nak, kena usaha sendiri..tak boleh mengharapkan orang sekarang..dah besar :) bisnes ig shop pun alhamdulillah..so far no feedback from customer/reader from this blog..mungkin akan ada la nanti ek? hehe

okay, out of the topic pulak.

basically i started blogging because i really love the idea of electronic diary. tapi sekarang kena hati-hati sebab banyak kes blogger kena saman. ahaks


tata!



Labels: ,