Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Tak paham
· 3 years :)
· Rayaaaaa oh rayaaaaa
· Bebelan
· Busynyeeeeeeeee
· FOOD BLOG: FOODSBURY CAFE, SECTION 9 SHAH ALAM
· In life
· Breakfast with boss
· Simple, as it is.
· Movie(s)


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Open House 2014
Wednesday, August 20, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
First time anjurkan open house..first week of raya hehe..bagi mak perbelanjaan semua..then mak and kaknyah settlekan..aku tukang membawak je..hahahah alhamdulillah it was great..memula tu hujan..tapi lepas tu surut..i am just happy that the usual lantai basah in my house during heavy rain did not happened *syukurrrrr* because normally it did..kalau hujan lebat je, my house will have 1) kebocoran sebab siling dah banyak yang lobos and 2) lantai dah asyik meresap air then akan jadi banjir kecil dalam rumah *ugh lol

so tahun ni punya invitation memang ramai..because i invited all to come on social media and such mihihihi jangan buat ayat tacing cakap aku tak jemput haa..sebab memang tak dapat nak jemput sorang-sorang lol sorry :) mak masak banyak okay..the open house was on Sunday, hari Jumaat mak dah siap-siap beli barang semua..hari Sabtu tu pegi pasar pepagi buta..haruslah banyak benda jadi..MY CAR KEYS HILANG OK!! mula-mula my car got stuck in longkang kecik, serious memang tak nampak..then ada lah uncle to tolong..lepas tu dah settle semua, tengok jap dah dekat setengah jam rupanya stuck -___________- mak dah bebel-bebel so she went first..then i rushed turning off the engine then pegi dekat mak..serious tak ingat masa bila kunci kete dah takdek :( mak dah marah-marah sebab cuai..rasa nak menitik-nitik je air mata kat situ lol then nasib baik kaknyah ada kat rumah and nasib baik kunci spare pun ade..wuwuwu ;-; almost like 20 minutes lepas tu, kaknyah sampai then terus balik...dalam kete diam sebab takut mak marah lagi hahaha

rupanya mak pun concern pasal kunci kete..terus tanya kawan-kawan kat facebook sape tau kat mana nak buat kunci kete..tanya satu van locksmith kat setia alam..hoih RM400+ just for a set -___- gave me a heart attack, really sorry auntie muka ai berubah terus masa tu..hahahaha

memula skali Aini and her boyfriend came..pukul 2 okay! aku dah kelam kabut bila dia cakap dia dah sampai location yang aku pass through whatsapp..giler giler..rupanya diorang kat yok mampir hahahaha kelakar pulak..ape la google maps neh -_-

nasib baik yol ada bagi direction kat boyfriend dia..masa tu ghasak la you..makan kuih raya jap..hahahaha lepas tu fadh and yatie pulak datang..kalau you guys nak tau, they are my college mates hihi seronok sekarang fadh dah pakai tudung ^_^ makin ayu berseri you Fadh hehehe dalam 2 setengah siap semua..then tetiba hujan lebat gila..kilat sabung menyabung..dekat dapur dah banjir sikit..huhu..macam biasa kena tadah bagai..then lepas tu family cousin mak (anak-anak arwah Tok Alang and arwah Pah Yang) Pakcik Jai, Pakcik Apai and Makcik Shima pun datang..riuh betul sebab anak-anak diorang (my cousins) suka gile kucing, especially the little ones..sedara mara abah pun ada datang, Wak Yatie, Wak Semah, Cik Anom, Wak Tini and many more..

my high school girls and high school teacher, Puan Hasiah pun datang memeriahkan majlis hahahaha riuh sembang dengan cikgu, lina, syuhada and hui lian..rasanya sampai esok pun tak habis..semua cikgu try hahaha my boss and fitness first member also came..si kelvin happy yang amat sebab dapat makan home cooked meals :) thanks for coming Kelvin! :D Kamaliah and her boyfriend pun datang..dapatlah sembang-sembang kejap before they head back home :)

So glad that Shireen and Din can make it as well :D she even got me her delicious dark chocolate cake ♥ thanks babe! :) Mama Shikin and family pun datang jugak :) friends of nyah, yol and adik pun datang..them boys just lepak kat luar la kan..lepas orang semua beransur balik, aku terus sinsing lengan, basuh semua apa yang patut..while tunggu kawan-kawan nyah yang katanya nak datang..tunggu sampai dekat pukul 11..takdek orang datang kot lol made me so grumpy (bila penat, haruslah grumpy kan? lol) thanks mak and nyah sudi merealisasikan open house this year..inshaAllah tahun depan lagi gempak kot.. hehehe

alhamdulillah then open house went well..disebabkan mak and kaknyah adalah superwomen, dapatlah open house berjalan dengan jayanya..hihihi lauk pauk semua tak sempat nak tangkap ye..semenjak kamera yang Usop bagi hilang, aku pun pasrah menggunakan handphone Samsung yang menunggu masa nak rosak je ni -__- (need phone with bigger external please :( )



thanks for coming! =) 





Labels: , , ,