Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· FOODBLOG: BERKELEY CORNER
· FOODBLOG: MR KAYA KOPITIAM
· FOODBLOG: KIDZ & CREME, SETIA ALAM
· New Atika.
· Open House 2014
· Tak paham
· 3 years :)
· Rayaaaaa oh rayaaaaa
· Bebelan
· Busynyeeeeeeeee


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Penat.
Thursday, August 28, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tired with work, tired with life.

i guess it is okay if you are tired sometimes. right now I am. at the verge of giving up and just run away for a while. but not enough money yet hahahahaha BUT soon, hopefully hehe kerja kat opis makin banyak ye..rasa nak nangis boleh tak? ;-; then kena buat call lagi and what not. minat buat call, tapi lagi minat tak payah cakap dengan orang. nebes lulz

semua kawan-kawan dah nak resume their studying life. balik London, balik Ireland, balik US T_T and then my favorite people 'Amira is leaving for Terengganu. Not many people know, but we both grow really close about a year back. Sebabnya 'Amira rajin jadi impromptu date untuk keluar memalam. sebab aku suka keluar amek angin memalam kalau stress dan bosan. selalu jadi driver untuk kami berdua kalau keluar bersama-sama. Lepas tu 'Amira pun ada habit suka try makanan and cafe baru.

Cerita dia sekarang, penat sebab nanti takdek sape nak kongsi cerita dan masalah.

my family is different. i choose to filter the people i tell my stories too. ada sebab tersendirinya ye. so yeah. only some people really know me that well. aku pun dah belajar untuk tak berharap sangat dengan orang lain. can always count on mak, but not myself yet. balik rumah pun dah penat. then i will have to attend nenek next door. tak mengeluh nya. tapi stress with wak tini. wak tini suka buat sepah dekat rumah and pemalasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss. huwaaaaaaaaaaaaaaaa aku stress sebab dia sihat walafiat ok! fizikal tubuh badan semua mantop. tapi Ya Rabbi aku urut dada je memanjang sebab dia tak suka mandi and dia suka marah-marah masa aku kemas, as if aku nak merompak ye -_____________- lepas tu kalau sakit dia datang, nanti dia cakap macam-macam dekat aku -_- haihhhh aku sabar je lah sebab niat memang nak tengok nenek..

then masuk bilik nenek rasa nak nangis ye..nenek aku pahamlah dah tak larat nak membuang sendiri..wak tini kenapa kencing sekaliiii? -_- bilik bau hancing..alas aku kena spray febreeze suapaya bau semenggah sikit..last week extension wire rumah nenek dua-dua rosak..then Eddy tolong tengokkan, so satu boleh guna dulu..initially it is for bilik nenek punya kipas, since the fridge takdek apa sangat..tetiba esok pagi tengok extension thingy tu dekat peti ais balik D: rasa nak menjerit sebab nenek tido takdek kipas then kena gigit nyamuk semua arghhhhhh!!!!

kesian nenek habis bintik-bintik badan dia kena gigit nyamuk. aku penat layan wak tini ni. serious. berapa kali aku dah meletop. asyik ikut peel dia pun tak boleh jugak. mengada mengalahkan budak kecik. aku bebel-bebel ni luahkan perasaan ye. please understand hahahaha

jarang ada orang tengok nenek. harapkan a few of us. aku pun redha sebab ye la pahala kan..tapi tu la..bila aku penat balik office, then nak rehat pun tak boleh sebab mak is babysitting jugak -_- hergh apa tak nya, sampai rumah dah waktu maghrib..tak elok tido kan lepas maghrib..


aku rasa kena train body clock balik ke normal. pukul 10 tido..hahaha masa sekolah dedulu, sebelum rumah ada wifi lol harap-harap bulan 9 ni okay balik lah..aku tak cukup tido..nak topap memang takdek masa :( hopefully soon aku dapat topap balik beauty sleep aku nie lol sekarang ni cuma penat berfikir..duit tak cukup..insyaAllah next year will be better..aminnn aku ni nak sambung study tak dapat. kemain tau. hergh. takpe, sabar sabar..nanti dapat la tu hehe :) after long talk with Yusof, how I understood. Even better i read Vivy's, on how to do a cash flow. Hers on marriage cashflow btw.

sejak dua tiga bulan lepas aku dah start bulan. to actually control my expenses. but till now, ada la sikit progress. aku dah pecahkan tabung. al-kisahnya stress sebab tak penuh-penuh. hahahaha. next year if all goes well, I am planning to take up insurance for my family. takut la tetiba jadi apa-apa. duit simpanan biasa-biasa je kan. huhu. InsyaAllah.

Ni dah nak masuk bulan September, new years resolution baru dapat tunaikan separuh. ahaha. more like two? lol jadi marilah kita carry forward new years resolution itu. lol

next month i am turning 22. rasa baru je lagi sambut 17th birthday siap tulis kat blog bagai. hahaha.

i did promise myself yang aku akan lebih istiqamah dengan apa yang aku lakukan lepas ni. amin.



okay itu sahaja entry bebelan kali ni. toodles.







Labels: , ,