Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Bebelan
· Busynyeeeeeeeee
· FOOD BLOG: FOODSBURY CAFE, SECTION 9 SHAH ALAM
· In life
· Breakfast with boss
· Simple, as it is.
· Movie(s)
· Business & Work
· Friends
· FOODBLOG: CHEMISTRY Café + Lab, Seksyen 7 Shah Ala...


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Rayaaaaa oh rayaaaaa
Wednesday, August 6, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
cuti seminggu untuk raya! seronok dua ronok tiga ronokkkk


i just got back to the office
and alhamdulillah kerja tak melambung ye..
hahaha dasar pemalas + mengantuk lol
i need a proper rest
rasa nak pegi vacation tapi taktau nak ajak sape..
duit pun bukannya ada sangat punnnn...

lol semenggah uols

raya was indeed blissful.
.walaupun line internet macam siput sedut eksiden..tapi aku tetap tabah..
sebab raya kali ni dekat rumah opah..berjalan memanjang..
sebelum tu haruslah kena kemas rumah opah..
aku incharge mengemas ye..
walaupun terbantut kejap sebab halangan lautan manusia a.k.a cousins lolol
tapi tetap dapat jugak kemas masa last day kat rumah opah..

i was in Perak for four days this year's raya celebration.
.dolan-dolan (jalan-jalan in javanese) pegi rumah sedara mara macam biasa..
walaupun tahun ni tak dapat raya sebanyak macam dulu..
tapi daku redha..
tak sedar diri ini dah keje ada hati mintak duit raya hahahahaha
tahun ni pun aku dah start bagi duit raya..


tahun depan gamaknya kena up lagi kot u_u


alhamdulillah rasa contented sangat-sangat raya kali ni..
got to spend really quality times with the cousins.
.baju raya tahun ni pun tak membunuh panasnya ye..
Raya first hari tu duduk dekat rumah di Klang sahaja..
sebab nak amek turn tengok nenek :)
siap-siap mandikan nenek semua..prepare kuih muih biskut raya..
sapu-sapu rumah yang mana tak bersapu lagi..
nak dijadikan cerita malam raya tu aku gaduh dengan wak tini >__<
dia pegi baling tudung periuk dekat aku ;_;
sakit wooo
mak cik aku tu 'sakit'..so pepaham je la ek


tapi marah-marah pun..
kesian tengok wak tini dengan nenek..
takdek sape jaga..
daripada biarkan orang lepas tangan..
baik aku yang buat..
Allah bukan susah sangat nak jaga orang tua pun
ye laaaa
aku buat pun untuk saham akhirat
nenek aku jugak..
takkan aku nak biarkan diorang dua orang macam tu je..
nanti orang kata apa pulak kan?
dah la rumah sebelah menyebelah je


malas dah nak bising suruh orang lain jaga
rasa macam dah tak ikhlas
aku busy keje pun, tetap curi masa tengok nenek
nenek dah tua
tinggal pulak dengan wak tini tuuu haihhh takut aku kengkadang
lol
jadinya aku beranikan diri jugak pergi kemas rumah nenek
with glares and disapproving looks from wak tini =.=


raya first tak banyak sedara yang datang
raya tahun ni biasa-biasa je pun, tapi masih lagi meriah
aku rasa happy
sebab finally dapat bagi mak and abah duit raya
hehe
yol, adik, and nyah pun dapat
wiwiwiwi


banyak dah jadi kot bulan Julai hari tu
aku pun malas nak fikir banyak-banyak
kau nak kawan aku, kawan lah
tak nak kawan sudah 
senang je
hehehehe


aku nak terus menjadi orang yang positif
selamanya
kehkehkeh





Selamat Hari Raya :) 



Hello August! :)