Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· 3 years :)
· Rayaaaaa oh rayaaaaa
· Bebelan
· Busynyeeeeeeeee
· FOOD BLOG: FOODSBURY CAFE, SECTION 9 SHAH ALAM
· In life
· Breakfast with boss
· Simple, as it is.
· Movie(s)
· Business & Work


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Tak paham
Saturday, August 9, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
let me tell you a story of two friends of mine
nak dijadikan cerita, diorang ni dah kawen, dah ada anak dah pun
yang aku tak paham
dari bercinta dulu asyik gaduh bertekak gaduh bertekak
ye la..dua-dua api kan
tapi tup-tup kawen
kawan-kawan kitaorang pun tadah tangan
"..aminnnnn, alhamdulillahhhh..", memang jodoh diorang la kan

so they have a baby 
and their life expands rapidly so on so on and so on
yang kitaorang pelik nye
aku selalu nampak yang si isteri update status sedih
as in selalu kena tinggal, etc
memberikan gambaran yang the husband tak jaga dia dgn baik
kitaorg jadi tak seronok la kan
sebab si isteri ni macam menyebarkan aib si suami
on facebook
facebook sekarang bahaya kot
kalau ada masalah rumah tangga pun, we don't think that facebook is the right solution 

so the girl selalu la komplen psl ditinggalkan kelaparan
the guy tu gatal merenyam
insinuating status updates, you know
at first it is funny
because we assume that they are joking 
tapi lama-lama jadi worrysome
a tad bit annoying jugak
sebab..why on earth kau nak mintak simpati on facebook?
if you want to express your feelings, jumpa kaunselor pls
to you maybe tak salah
tapi those who are reading it akan salah faham
and will definitely continue blaming the husband 


but then aku taktau cite sebenarnya macam mana
aku bagitau usop
usop kata jangan sibuk lol
rasa nak delete dua-dua dari fb
semak kengkadang
tak selesaaaaaa, rasa berdosa sebab tetiba jadi kepoci =.= 


to the girl, i hope you tabah
and stop posting insinuating status updates
talk slowly with them
move out from your in laws house if you need to (maybe you tak selesa or whatever)
mungkin i tak paham cite you sebenarnya macam mana
but i need you to get a grip of your life
takdek kesan kalau you asyik post benda macam tu
aib pasangan you kena jaga, aib you pun kena jaga
jangan emosi sgt your baby needs you
jgn asyik post status yang membuatkan orang tertanya
last-last nanti jadi bahan gosip

to the guy, i taktau what is wrong with you
tapi kalau betullah apa yang the girl tulis
maybe you can change?
slow talk to her?
you both dua-dua hard headed
so you really need to compromise
i know the girl really want to start working
figure out something
don't be carried away with your work
even itu sumber mata pencarian you, but you need to tolerate


a relationship, let alone marriage is a two way thing
kalau sorang je put effort
tak jadi apa-apa rasanya
i really hope you both can work things out
jangan menyesal di kemudian hari


tu je aku nak luahkan hari ni
haha
Friday already
alhamdulillah 




TGIF!