Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· hutang & belanja
· sambung belajar
· Malas.
· Foodblog: BurgerByte, SS15 Subang Jaya
· Turning 22.
· haha
· Revamp.
· FOODBLOG: BITS & BOBS, SEJAK SELALU, IPOH
· September.
· FOODBLOG: GRAFA CAFE


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

FOODBLOG: SIKUN NAZIFA SEAFOOD, RANTAU PANJANG
Friday, September 26, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Yes please. setelah sekian lama baru nak tulis pasal one of my favourite restaurant of all time.
Sikun Nazifa Seafood ! :D basically Sikun Nazifa terletak betul-betul sebelah Yok Mampir. So jangan konfius ye. two different restaurants okay. hehe. Anyways, if you follow my Instagram, I am always around there. so hari-hari pun kalau boleh dine in kat sana. 


kesimpulannya makin malas nak masak boleh? bhahahaha XD nak cerita yang Nazifa Seafood ni is actually the fastest restaurant. Makanan and minuman akan sampai dalam 5 minit. Serious tak tipu. and they have a lot of food untuk pilih. All seafood are fresh and also cheap as well. 


Likewise, aku sometimes akan bawak seafood sendiri and then mintak diorang masakkan. PUN BOLEH. Don't worry okay :) Prices are all reasonable. Bawah ni adalah some of the food i have there. 


Lala masak pedas tu terbaik! beli dari pasar then ask them to whip it! yums! :D 




This is my favourite kind of tomyam. 

I am a fussy eater. I don't really eat veges and sangat tak gemar kalau banyak-banyak ingredients in my food. bahahaha. tapi kalau makan kat sini, hoih semua telan! sebab semua dimasak in a proper way, takdek la bila makan tu rasa nak tercekik bagai haha 




Ikan Siakap masak 3 rasa

Berasa-rasa wehhhh tekak aku..tak minat sangat sbb ikan ni diorang goreng garing :D 


Ni ikan siakap steam hehe


Okay, my utmost favourite!!! jangan lupa harga ikan ialah mengikut pasaran so yeah. normally kalau ada extra catch at pasar, so aku bawak je suruh deme masak hihi alamak lapar pulak tengok lauk-lauk ni semua T_T takpe, malam ni nanti kita balun hiks 





like i said tadi, aku suka benda kosong. for ABC, aku rasa kedai ni je paham yang normally i just want condensed milk (susu sejat) , syrup and also kacang. Occasionally some jagung kalau teringin. hahahaha suka hati okay 



and mee bandung paling marvelous 

slurrppp!! 



sorry buat korang lapar
hahahaha
but yeah, like i said, the prices are pretty decent. some is cheaper than the others hihi 



Feel free to drop by! I am normally around also! with my track suit and what not hahahaha 


Sikun Nazifa Seafood (next to Yok Mampir)
Lot 26459, Jalan Shapadu, Kg. Rantau Panjang, 42100 Klang, Selangor, Malaysia
Google Maps: Yok Mampir
GPS Coordinate: 3.060494, 101.414674
For reservation, kindly call:
Hassan - 012 653 0355




** Yok Mampir next foodblog entry! :) 









Labels: , , , ,