Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· sambung belajar
· Malas.
· Foodblog: BurgerByte, SS15 Subang Jaya
· Turning 22.
· haha
· Revamp.
· FOODBLOG: BITS & BOBS, SEJAK SELALU, IPOH
· September.
· FOODBLOG: GRAFA CAFE
· What happened to my Friendster & Myspace account?


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

hutang & belanja
Wednesday, September 24, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
tajuk tak nak kalah ye
aku sangat teruja ye
sebab finally hutang kereta takdek dah
habissss dah
al kisah terlambat sehari untuk payment SI
lepas tu sampai sekarang asyik dapat surat la, sms la
eeeeeeee
stress tau tak
hahaha


semalam dah la nangis kat cubicle
menitik air mata
sebab stress punya pasal
lol
tak pernah berubah ye yang tu
then balik rumah
terus bawak cik ni pergi setia city mall
hajat nak belikan anak dia, Nazifa a phone
like finally
because she is turning 13
kira okay la ada handphone kan
dulu aku lepas UPSR terus dapat hp
walaupun handphone flip motorola, tetap teruja
bahahaha


sampai SCM, memang tuju kedai Samsung
and i have to say, i am very impress with the SA
sangat attentive, and tak pushy
adakah sebab dia penat (kedai nak tutup kot? it was only 8pm)
or dia memang jenis cool laid back gitu
anyways, risik punya risik
cik ni decided to buy the Samsung Galaxy Grand Duos 2


"atika pilih la yang mana, cik ni tak kisah"


eh cik ni ni, bukan atika yang pakai nanti. nazifa yang pakai
bahahaha
beria dia suruh aku pilih, kononnya macam aku yang pakai nanti
memang taklah jawabnya
hahaha
nak yang gold, tapi takdek
so ameklah yang hitam
cantik memang cantik
and apparently they have a markdown in most phones
dulu harga market is RM999
but now it is only RM799


lepas settle kat samsung
cik ni cakap nak beli kasut before she goes back to her hometown
so kitaorang pun jenjalan pegi few shops
Daphne, Clarks, etc AND also Vincci
pergi Vincci best sebab footwear semua mampu milik
so masuk-masuk je, TENGAH SALE!
wedges yang biasanya harga RM39.90 +
only of RM19! :OOOOO
haruslah teruja, dalam hati cakap okay, nanti gaji nak rembat satu
ye la
aku mana ada wedges dah
ada satu beli dua tahun lepas
encik usop beli, pastu kirim salam
sebab tak selesa
last-last rosak
halahai T_T


telan air lior
sebab bulan ni memang plan nak save up
so taknak sentuh duit dlm bsn ke apa
lagi cepat berkepuk lagi bagus
haha


so cik ni try one wedges of her size,
tinggal warna kuning menyala bak digi man je
so cik ni kata, "meh pegi balik. Daphne. beli kat situ je"
dekat Daphne wedges dia lawaaaa, tapi harga pun lawaaaa
RM129.00 *nangis tepi bucu katil
sementara cik ni bayar, aku pun tengok la beg-beg dia
clutch dia lawa gak :D
then tetiba cashier cakap,
"kak, kasut ni ada 50%, so total cuma RM69.00"
terkejut aku dengan cik ni
hahahahaha luckily no one took our photo at that time
alhamdulillah rezeki kasut 50% hehe
so cik ni kata "jom la, pegi Vincci balik. kita beli kasut tadi"


anddddd cik ni pun sudi belikan satu wedges warna soft green with gold strap
lawaaaa
RM19.00 je pulak tu
maseh cik ni! ^^


lepas dah shopping, cik ni tanya nak apa-apa tak
sebab cik ni jarang keluar busy run her restaurant
i geleng kepala
then cik ni tanya, "GELATO tu mende?"
ohhh rupanya cik ni nak rasa ice cream gelato
pegi la bawak
oh btw
Cik Ni ni kawan mak
dah lama kawan
dekat 10 tahun lebih
so memang dah kenal sangat
hehe
beli Gelato then headed home


so far alhamdulillah no more hutang lapuk
semua dah settle
weeee
so sekarang nak bukak perbelanjaan
to buy list next month
banyak la jugak
takpe pelan-pelan
janji aku tak susahkan orang lain


nak tanamkan sifat taknak berhutang
kalau berhutang pun kena langsaikan cepat-cepat
nanti taknak rasa bersalah sebab pinjam duit orang, tapi bila nak bayar mengelat
-_-
i used to be that person
now no more


for the better Atika
off i go!