Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Tak habis lagiiiii
· Down under.
· Inhale, exhale
· Longing
· FOODBLOG: Kaknyah's birthday! @ ROA by Jovian Mand...
· A brand new weekend.
· October
· FOODBLOG: SIKUN NAZIFA SEAFOOD, RANTAU PANJANG
· hutang & belanja
· sambung belajar


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Jimat cermat amalan mulia
Saturday, October 18, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aku penat type tetiba boleh dia deleteeeee
Hoihhh
Marah betul aku
Tapi takpe
Gigih aku type balik ni

Anyways aku nak cerita yang
I ended the week peacefully
Alhamdulillah dapat jugak aku quality potential prospect! Woohoo!
Ye laaaa stress okayyyy sebab berapa hari aku call kena rejekk
Sampai aku hampir migrain hergh

Sudahnya aku baca blog Kak Di sebab nak hilang stress
Hilang jugak la stress sebab banyak belajar benda, ilmu semua
Walaupun agak kesimpangan hahahahaha
Aku sebenarnya nak cerita pasal jimat cermat
Al kisahnya aku nak cuba jimat cermat
Bulan lepas dah berjaya berjimat
Tapi helokkk start bulan ni
Habis dah terus bahahahaha

Aku sekarang nak ikut tips dari Bill Gates
(Bill Gates okayyy taknak kalah)
Hahaha
As he always said, "don't spend what you have, spend what is left" gitu
Sebabnya jugak aku jeles tengok kawan-kawan aku bila cucuk duit kat atm
Balance not less than 5 angka, tak campur titik perpuluhan
Menjadi pendorong ok!
Bukan jeles yeee diorang pun jenis tak annoying lol
Jadinya nak jadi macam diorang jugak hikhikhik

Aku ni year end je banyak la keluar belanja
Nak belanja yol la adik la
Jangan assume kakak korang ni banyak ongkos ye
Then aku pun dah daftar untuk 2 run for next year

One on January and one for March
Fuh berpeluh bila mengigatkan marathons tersebut
Jadinya kena laaaa beli kasut baru
Tak mampu nak beli memahal, jadi aku akan terjah uptown hujung bulan ni
Hopefully kedai yang Mira pegi haritu bukak lagi
Bajet seratuih je
Kasut, baju and seluar
Hopefully ada la semua kan

Aku rasa kena buat rombakan akaun balik nie
Untuk barang yang perlu dibeli tu penting
Untuk rujukan masa depan
So next month masukkan 1/4 ye
InshaAllah kalau rezeki bertambah aku up lagi simpanan aku

Tabung pun dah beli ni
Hopefully cukup setahun ada la dia beranak pinak ke
Hihi

Oh duit
Dimanalah dikau~

Labels: