Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Jimat cermat amalan mulia
· Tak habis lagiiiii
· Down under.
· Inhale, exhale
· Longing
· FOODBLOG: Kaknyah's birthday! @ ROA by Jovian Mand...
· A brand new weekend.
· October
· FOODBLOG: SIKUN NAZIFA SEAFOOD, RANTAU PANJANG
· hutang & belanja


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Sejenis.
Monday, October 20, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


subjektif sebenarnya topik ni.
and aku dah berapa kali post pasal kawan.
sentap tak sentap belakang kira.
dah 22 tahun, macam-macam jenis 'kawan' aku jumpa.
well, kata peramah kannnn (nak jugakkkkk hahahaha)
tapi yang makin ketara this one year period 
ngahahaha

aku baru tau kawan sejati tu macam mana ok
selama ni aku telah diperkotak-katikkan 
mentang-mentang aku okayyyy je memanjang, korang amek kesempatan ek
paling gamps sekali bila aku dapat tau kau ada group whatsapp mengutuk aku
like wtf? seriously?
is my life that interesting? :O 
tapi sampai sekarang aku tak confront minah tu
ye la sentap pun ade, nak mengamuk pun ada 
rasa nak terbalik je meja masa tu

kawan kitaorang yang ada dengan aku tu pun perasan
aku tetiba senyap je
ayam kegemaran aku pun masa tu rasa macam duri
seriously sedih gila
tapi kawan aku cakap, 'takpe la you, at least kita tau dia siapa now'
aku tak marah, tapi terkilan sangat

nak dipendekkan cerita,
dulu masa belajar aku ada habit yang sangat buruk
aku suka baca message orang lain kalau aku pegang hp diorang 
serious stalker, i tell you
pernah two three times kantoi, lalu aku buat muka sardin 
ngahahaha
bodoh tak senonoh perangai, mesti rasa nak tampar kan?
sorry korang, memang aku ni agak low life ketika itu

sampai satu masa
takdek sorang pun nak aku pegangkan hp diorang
bhahahaha teruk betul perangai
atika, the privacy invader lulz

tapi itu dulu
sekarang aku haruslah menjadi lebih cool
yakni makin pemalas
nak dress up bagai 
huargh, tolonglah atika please
aku rasa hari-hari nak nangis tengok dress up aku macam orang takdek baju


ergh




and aku pun dah rasa jauhhhhhh sangat
bila kawan aku sorang ni dah tak message dengan aku
dulu dia selalu kata, 'kalau dia tak msj berbulan pun, she stills remember me'
so sekarang aku kalau tengok dia liked gambar instagram aku,
haaa dia noticed la kot kan?

rindu zaman jahiliyah memasing
masa tu, i have you and you have me 
together, forever 
terkejut jugak bila tengok ig dia
dulu dia free hair, then pakai tudung, then free hair balik
aku taktau nak cakap apa
i know her, i know she needs someone
but for some reasons i couldn't reach her in any ways
aku whatsapp dia, sepatah aku tanya, sepatah dia jawab
lama-lama aku mati akal
so sekarang, nak cakap, "hi" "bye" pun pun pikir doplohpatratus kali
i know she has a good reason behind what she did
that's her decision, and i have to respect it 


nak kata aku marah? what for?
dia dah besar kot
aku rasa, masa aku busy start keje tu la aku start menjauhkan diri 
bukan sengaja
maklumlah keje sales macam kerja buruh kasar
sehari suntuk buat itu ini last-last takdek hasil
dasarrrrrrrr
bukan setakat dia je, ramai lagi





yang ramai tu tak kisah
aku kisahkan a few je
because they do have a special place in my heart
kawan sejati susah nak cari
kalau baca entry lama, haruslah rindu
gamaknya taktau bila lagi nak jumpa
last aku dengar dia dah quit, now she's working
aku punya communication dengan dia dah lama rapuh
face to face jugak okay
kalau rindu, kesat air mata je la masa doa
aku harap dia sihat seadanya
will always be here if you need me, okay? 


*lap air mata*


okay sambung

macam aku cakap, kawan ni banyak jenis
kawan tak berapa sejati pun ada
haaa ni bukan la actually kawan
tapi kawan ada makna gitu

aku bukan apa
tak kisah la nak start kawan ke apa ke
aku paling pantang, dua benda;
1) guilt trippin' me
2) mengungkit
hoihhh pantang
kalau depan mata mahu berdas aku bagi 
kali ni tak dapat dibendung lagi


like hello, kau yang set date nak jumpa, aku pun dengan gigihnya set date yang sama
last minute boleh cancel
katanya something just came up
sekali sekala takpa, ni banyak kali
bukan sorang dua, ramai 
aku macam orang bodoh beria la bagitau kengkawan yang lain 
kononnya utk reunion (contohnya) yang aku tak dapat dtg sbb dah janji
tetiba kau cancel
aku rasa nak meletup okayyyyy
so...i am not important enough? my time not worthy enough for you?
macam tu?
pastu tu memanjang mengungkit itu la ini la
kalau tak ikhlas, sila jangan bagi okay? tak hadap please


aku selalu merempan dekat group pasal benda ni
tapi kalau ramai-ramai aku paham
sebab tak semua boleh commit kan
plus ada yang oversea bagai
jadi tunggu la semua dah kerja
ngahahaha





pokok pangkalnya;
masa -- 
and sincerity
aku malas dah nak senyum-senyum 
layan elok-elok bila kau layan aku macam takdek harga nilai
not even one cent 
puiiiii 


cara cakap memanjang nak betul
gamaknya nak aku menyembah kot
aku dah malas nak baik-baik
tinggal masa je nak sound berdas-das


lepas tu jenis orang yang tak pernah nak respond
tak respect langsung
at least kalau taknak join ke apa
bagitau la
ni diam je
tengok-tengok rupanya ada plan lain
kalau pun orang lain tak terlibat dalam plan kau tu, 
apa salahnya inform dulu


yes, aku pun berbulu tengok orang macam ni --
takdek rasa bersalah


at least, hormat effort orang tu susah payah ajak ko 
so at least, just inform them yang ko tak boleh join sama 






mungkin pada dia, mereka adalah kawan stok geli-geli, 
mungkin boleh --
MUNGKIN hahahahaha


aku pun malas nak on social media sekarang
banyak cekadaknya
agak malas nak amek pusing 
pasal hal setempat
dulu rajin wish sorang-sorang kat fb bila birthday diorang
sekarang? nan hado
aku check, "eh, hari ni birthday xxx la" then tu je
takdeknya nak tulis kat wall ke apa
ahahahaha
sorry kemalasan berganda
nak jadi friendly sangat pun malas 
aku tak berapa nak rajin, sebab otak tak center dua tiga menjak ni 





                            


dulu aku banyak kamceng dengan budak lelaki
message pun rajinnnnnn
maklumlah aku kan menumpang populariti mereka
hahahaha
tapi aku ada pe'el dimana aku akan selalu msg diorang for one period of time
then aku stop
always macam tu
aku taktau kenapa
then tetiba sentap sebab bila aku try contact diorang, memanjanggg busy
kecik hati ai tau
then tgk boleh pulak reply msg orang lain kat fb
rasa nak jerkah diorang time tu gak *tetiba*

tapi lama-lama aku sedar
maybe our friendship is meant to be that way
nak buek macam mano, dah tahap tu je aku mampu
nak lelebih takut orang cop gatal pulak
choiiii, dah la pendek bekas gigi besi ada hati nak menggatal
haha
kau mampo?


harus la takkkkk.






aku tak expect yang aku betul 24/7
aku pun bukannya perfect macam mana
but i do treasure all the relationships i have 
be it professional or non professional

tapi sampai bila --
aku nak jadi pungguk rindukan bulan?
sampai ke sudah okay 
lepas tu nampaklah aku yang over kat situ
sebokkkk ajak nak jumpa


eh of course
aku lagi suka lepak-lepak sambil bergossip
dalam handphone kureng sikit 
takdek feel katanya 
jadi, haruslah berjumpa 


konklusinya (wah, macam karangan pulak) aku rasa aku yang over reacting kot?
tapi memang aku tak boleh belah lah dengan orang yang sejenis-jenis 
seperti di atas la kan
orang sekeliling aku pun dah tau kot aku macam mana
aku pun malas nak menyorongkan muka aku yang tak semenggah ni
pokoknya harus ikhlas dong
baru persahabatannya diredhai
gituuuu 


hormat -- PENTING
masa -- PENTING
ikhlas jugak -- PENTING



baru la best -- semua benda la cite dia 
tapi aku tau
yang lain juga manusia, tak lari dari kesilapan



jadi, aku redha.
aku berpegang pada apa yang tinggal sekarang. itu sahaja.


perhaps,
make rooms for more :)







Labels: