Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Gotta stop.
· FOODBLOG: FIQ's Gastronomy, SS19 Subang Jaya
· FOODBLOG: Magnum Cafe, KL
· FOODBLOG: Foodgasm Fest 2.0, TTDI
· FOODBLOG: Foodhunters Feastival, TTDI
· FOODBLOG: Grease Cheesesteak Cafe, Shah Alam
· Self proclaiming
· Should I?
· Getting pretty worked up
· Blank Space


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Braces 2.0
Wednesday, November 26, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hello! Just nak bgtau masa dental appointment ialah hari sangat memenatkan
Dental appointment punya la lama
Lepas tu pegi gatal nak buat scalling skali
Hoiii PANGGG! sedas hahahaha
Anyways, just nak cerita psl dental appointment
Semuanya start bila Haiqal msg me on fb

dia kata kawan dia student dentist
nak cari patient yang ppl who previously wore braces
then lepas bukak braces, the person punya gigi pun gerak
haaaa so aku la tu hehehe
just to let you know that kawan dia tu at first sgt tak friendly ye dlm fb msg
lololol -_____-
aku rasa mungkin dia nak hantar print screen conversation kitaorang kat fb
KOT la ye KOT

tapi bila jumpa for the first time,
baru paham
dia adalah sejenis Azfar
jenis yang kurang bersosial on fb gitu
hahaha Azfar, sorry kalau you tersedak lol
Pepandai je aku label orang sejenis bagai ahahaha

Anyways, the appointment turn out to be fun
Nasib baik tak emo sebab nurse kat klinik gigi sangat tak friendly over the phone ye -_-
and masa menunggu pun agak lama
but all worth it
sebab dentists aku comel haha
's' because i iz haz two lol
Qadri, my dentist is a 23 years old Year 5 student from the East Coast
and his partner is Syahir, a 23 years old Year 5 student from the South

masa daftar hari tu, bawak Mak skali
so mak pun dapat buat gigi palsu
wiwiwiwi


Seronok okay dapat kawan baru
bakal dentists pulak tu
*insert them in list of cool friends*
HAHAHAHA
dah la pakai spek, pastu Syahir pulak pakai spek and braces
kira pakej la orang kata
anyonyonyo comelnyeeee
aku rasa mungkin diorang pelik aku friendly kot
harap-harap tak over friendly lol


sebab aku ni bangsa cepat friendly
when people warm up to me well
so i warm up even faster
if i am already laughing by the time I am talking to you
then we're most likely to be good friends in more years to come

cewah


haruslah
sekarang makin tua
buruk prasangka semua tolak tepi aih
takmo dengki bagai
aku buat hal sendiri sudah
gerenti hidup senang
penat la nak jaga hati orang lain
yang tak tentu lagi nak jaga hati kita



first time jumpa,
Syahir tanya, "keje apa?"
aku cakap la aku keje CS
then he replied, "patut laaaa..kena speaking..."
LOL WHUT
super kan cheong i tell you hahaha
nervous tak tentu pasal



First thing yang aku perasan is 80% of the dentist students wear braces
Jealous max i tell you -_____- lol
untung la pandai boleh jadi dentist *tetiba
hahahahaha


so the first week, buat check up semua dengan specialist
specialist dia punya mata sangat cantik
and her accent <3 p="">homaiiiiiii
Very Russian/Serbian kind of accent
habit kot
aku suka sangat menengok personal appearance/accent orang lain
FASCINATING i tell you
aku punya selekeh takpe dulu kot
saikosis
PANGGG! lagi sedas
hahahaha


I really like the way she approached the students
yang aku perasan, she always address the students as 'Dr.'
which i think is great
sebab gives them the drive to really earn the title
'Dr. this...Dr. that" etc etc

after buat impression semua
aku bernasib baik sebab boleh mengkontrol gag relfex aku
few times jugak kena buat
dah la aku bangsa banyak ailio (ew -_-)


then sempat suruh dia buat scalling
amek ko sampai mandi darah gigi aku (ew again -_-)
sambil buat scalling, belajar benda baru psl dental plaque
gusi aku memang tak sihat
padan muka -____-


next appointment, doctor kata boleh proceed with my removable braces
Yayyyyyys
lepas tu kena buat impression lagi
sempat la sembang with Qadri and Syahir
teruja pulak lol
they are both really nice lad


anyways, masalah gigi aku dulu dah berulang
as in gerak balik
and doc ckp maybe sebab aku tak pakai retainer 24/7
aku pun bagitau la doc yg ortho Dr Lim dulu cakap takleh pakai retainer masa makan
rupanya mitos semata-mata
so lepas ni aku kena pakai 24/7 kecuali masa mandi
and kena tau cara-cara basuh retainer dengan betul


banyak sebenarnya yang aku dapat from my appointments with them so far
pleasant companions i must say
lepas tu tak lepas lagi usha bebudak dentists lain
HAHAHA cari jodoh utk kengkawan boleh?
choiii lol


dah lah banyak pulak membebel
sorry kalau bosan
i am just excited that my teeth will look pretty again

lepas ni nak mintak tips utk tutup gusi hahahahaha




byeeeee




Labels: ,