Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Keeping your dreams alive.
· Tak paham.
· Growing Up.
· Sky full of stars
· November #1
· Gratitude.
· Things to do before i turn 26
· Neutral, katanya
· Sejenis.
· Jimat cermat amalan mulia


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Castle
Friday, November 14, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

image

Sekarang ni tengah addicted with Castle
Best wehhh
Siap masukkan dalam laptop office biar senang tengok
Ngahahaha
Rerun episode by episode
Castle made my dreams of becoming a novelist comes true
:)
So sekarang
As expected, makin bersemangat nak get my novel published
Yayyy

Lepas tu aku finally decide nak post status
Nak cari publishing house lain
Sbb couldn't really afford self publishing
Susah wehh ):
Sedih giler boleh takkk
Tapi macam aku cakap sebelum ni
I will never give up on my dreams hee

Anyways pasal Castle ni
He is so witty, and crazy funny bahahaha
Castle ni actually crime novelist
And the mayor of NY actually permits him to follow Detective Beckett of the 12th
to be his muse for Nikki Heat
Macam reversed role
As Beckett is actually the strict one
sakit perut gelak gelak

Lepas tu Beckett pun ada ala-ala sidekicks dia gak
Ryan and Esposito
Gila best okayyyy
Their chemistry is so gooooood
Solving crimes together
And Castle pun ada banyak theory dia sendiri
Hoihh lawak giler okay
Hahahaha

Then sekarang tengah pening
Sbb nak sangat beli hard disk
Tapi takdek ongkos
Mungkin dua tiga bulan lagi kot
Ngahahaha

Thanks to Castle
Aku dah start semangat nak menulis balik
Diorang kata Poor Rich Girl ni more to fan fic,
Which i really beg to differ
sebab the setting je yg buat kat Maryland
Sebab dulu mmg obsessed dengan Good Charlotte (still am, btw ;) )
Huhuhu

Sekarang ni dah dekat 12 publishing house reject manuscript aku
Some didn't even gave feedback
Majority tak minat sbb my novel is in English
:(
Not my fault right? Lol
Hari ni dapat reply dari another publishing house
Cakap yang PRG ni is based on fan fic sbb setting dia macam tak betul
And i got kinda offended when he said that i didn't read much
Ouch!!!
Just based on the three chapters you can actually tell me that i wasn't that good?
Hahaha saikosis jap

Defensive gak laaa bila orang ckp mcm tu
But i take it as a challenge
Maklumlah tulis masa umur 14 tahun
Grammar pun tunggang langgang
Hahaha
That is why i really need a proof reader / copywriter
hehehe

Alhamdulillah jugak
Got contact of a rising figure
So stoked to meet her next week
Hopefully everything will go well
Sebab dia pun nak tlg aku bebetul
Yayyyy so excited! ;D
So sekarang makin semangat aku nak menulis

List of characters je banyak
Setting pun ada
Tapi tak dan nak tulis
Takdek masa tulis langsung
Tp boleh bayangkan storyline macam mana
Hehehehe

Tadi korek korek physical manuscript
Tinggal tiga je
Yang lain semua taktau pegi mana
T________T
STRESS jap
Tapi boleh la aku focus lebih
Dekat tiga manuscript ni hihi

Okay la
Aku nak sambung main Hayday
Weehuu :3
Pasal Hayday aku cite lain hari

Toodles x

Labels: ,