Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· FOODBLOG: Magnum Cafe, KL
· FOODBLOG: Foodgasm Fest 2.0, TTDI
· FOODBLOG: Foodhunters Feastival, TTDI
· FOODBLOG: Grease Cheesesteak Cafe, Shah Alam
· Self proclaiming
· Should I?
· Getting pretty worked up
· Blank Space
· Castle
· Keeping your dreams alive.


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

FOODBLOG: FIQ's Gastronomy, SS19 Subang Jaya
Sunday, November 23, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
image


Petang tadi dapat call dari Lala
More like whatsapp convo actually hehe
Since kerja kat rumah dah siap
Aku pun cakap yes la
Ajak jemahs yg lain
Amira je free
So dalam setengah jam tu siap semua
Aku pun pegi amek Mira and Lala


Rupanya dekat je cafe ni
Prices pun not bad
Bagi aku, macam agak pricey sbb hujung bulan bahahaha
Paling murah pun mineral water, yakni RM2.50 sebotol kecik
T_T
masa kitaorang pegi tadi
Sebenarnya aku baru je lepas lunch
Kaknyah masak kari ayam and terung
Marvellous!! 


So, Lala pun suggest utk share sandwiches
And Amira pilih utk try out their dessert
Seperti gambar di atas
That was our sandwich
Besarrrrr okayyy portion dia


image


Yang kitaorg makan ni ialah Fiq's Club Sandwich
housemade white loaf, chicken breast, steaky beef bacon, sunny side up eggs, aioli, garden salad, and tomatoes :D 
and it is served with fries :)
RM20 only :D


Homemade white loaf bread dia mmg sedap
And first time try beef bacon
Not bad la kan
Agak liat nasib baik gigi aku tak patah lol



image
also had Denconstructed Cheese Cake, Amira punya :D sedapppp!
RM15
but memang worth it la kan
Portion banyak, siapa tak happy hehehe


And the waiters semua sangat friendlyyy
Berapa kali kitaorang panggil diorang
Kejap mintak tisu
Kejap mintak SOS
Kejap mintak password wifi
Lol nasib baik tak kena hempuk hahahaha



image
image


Yesss the above are their full menu
Sila baca and click to enlarge
:D


Interior cafe tak amek sebab malas kot hahaha
And sementara tunggu makanan
All three of us sawan selfie jap
Especially kalau dengan Lala and Amira hahaha
Ohh Lala even brought her Sony Camera
Model apa tak ingat 


Lagi laaa menggila
Selfie game is soo strong okayy ngahaha
Enjoy our photos hahaha



image


image


image



FIQS Gastronomy Subang
34 Jalan SS19/1D, Subang Jaya
Tues-Sun, 12pm-1030pm. Tel: 03-5613-0473


***




Lepas late lunch tu
Dalam pukul 4 lebih kitaorang decide nak lepak Paradigm Mall
Saje je amek angin
Sebab tetiba Amira kata dia lapar balik
-_____- 


Sabo je la
First of all,
Jalan nak masuk Paradigm sangat confusing okay
Second time datang Paradigm, and first time driving
Nasib baik parking sangat sistematik
Almost every corner of parking dekat dengan escalator



Masuk Paradigm je
Nahhh kauuu
Nganga jap
Banyak gila kedai okayy
Aku bukannya boleh tengok kedai banyak2
Waima yg JJ Bukit Tinggi tu pun aku naik menyampah kengkadang hahaha 


SCM pun sama okayyy
Aku cukup stress kalau tempat yg ada byk escalator
Sbb itu maksud dia banyak lagi kedai yeee
Lepas makan and solat,
Kitaorg decide nak lepak luar Bulgogi Brothers
Selfie kat situ pulak 


Amek nafas
Masa tadi hujan renyai-renyai
So langit macam gelap tak gelap gitu
Dalam beberapa jam kitaorang lepak tadi
Sempat la update each other pasal working and life
Congratulations Lala dapat keje! :D 


and aku tetiba stress bila pikir psl keje
Hahahaha



After all, aku kan seorang yg confius
Hnshnshns
Banyak gila gambar kitaorang tangkap
Tapi biar aku tepek collage satu je la ek



image



It was indeed an evening well spent
Seronok sangatttt
Thank you girls !! :)
Oh, for more update foodporn adventure,
Boleh check out my instagram ! :P



Have a great week everyone! x

Labels: , , , , ,