Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· FOODBLOG: Foodgasm Fest 2.0, TTDI
· FOODBLOG: Foodhunters Feastival, TTDI
· FOODBLOG: Grease Cheesesteak Cafe, Shah Alam
· Self proclaiming
· Should I?
· Getting pretty worked up
· Blank Space
· Castle
· Keeping your dreams alive.
· Tak paham.


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

FOODBLOG: Magnum Cafe, KL
Sunday, November 23, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

image

Still considered as food la
Although not really staple food
Hahahaha
Dessert time!
Lepas jumpa Gina, baru pukul 1 lebih
So sebab boring taktau buat apa
Ajak kawan-kawan for unplanned meet up pun takdek yg free
Decided to go to Magnum Cafe KL tu

Masa memula bukak,
Hoihhh penuh okay orang beratur bagai
Tp masa aku sampai tu
Takdek la panjang mana pun
Since aku pun takdek aktiviti lain
Aku pun tangkap la gambar
No rush anyways =)

Magnum Cafe ni memang sedap ye
Waima yg kita beli kat kedai biasa pun dah sedap
Ni kan dengan customization sendiri

Masa aku tengok online,
Dia kata standard price RM9.90
So aku pun mcm, "Okay lah kan."
Alah, beza RM5.00 je punnn

Lepas tu masa aku beratur, on the phone dengan Boolat
Dia ckp kawan dia makan dalam RM60 mcm tu
Aku dah cuak
Mahal okay RM60 -___-
Baik makan Haagen Dasz lol

Rupanya bila sampai turn aku tengok menu,
Menu RM60 like that tu utk their cafe
Dine in
Ala-ala Haagen Dasz macam ni
Nasib baikkk
Kalau tak, mau aku terus belah dari situ hahahaha

So memang betul
Harga standard RM9.90 je
Tak lebih tak kurang
Semua boleh pilih sendiri
Dari ice cream, 3 toppings, coating and drizzle

Since aku jadi Han Solo semalam
Aku duduk kat kerusi tu sensorang
Kira macam me time la kan hehehehe

image

Yaaaa sila telan air lior skarang
Hahahaha
MEMANG SEDAP!!

Design ni nama dia Cookie Monster
I choose;
Topping: Golden Nugget (because it reminds me of the Golden Snitch), oreo cookies (duh! Oreo!) and hazelnut (sebab hazelnut sedap wahahaha) :p
ice cream flavour: chocolate brownie
coating: dark chocolate
drizzle: vanilla :D

price? RM9.90 ONLY :D

If you asked me what's the difference between the normal Magnum, definitely its flavour. When you campur all the extra stuffs, your ice cream jadi LAGI sedap and more rich in flavour hehehehe kena cuba sendiri, baru tau ;)

Sebab selfie game dah abit strong
Thanks to Asus camera
Aku pun tangkap gambar sekeliling and gambar sendiri hahahaha

image

image

image

image

image

Hahaha okay kena berenti gelak
Tapi seronok jugak keluar sensorang
Hehehe
Ice cream dia serious sedap
Aku pilih yg aku tau flavours dia mcm mana
So that tak regret
Sbb ada yg pilih topping pelik
Fruits la apa la
Ice cream diorang jadi tak sedap

Nasib baik RM10
Oh yes, Magnum Cafe ni located kat 3rd floor
Nearby the cinema
Senang je nak cari hahaha

Next time nak pegi lagi!
Weee! :D

Labels: , , , ,