Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Getting pretty worked up
· Blank Space
· Castle
· Keeping your dreams alive.
· Tak paham.
· Growing Up.
· Sky full of stars
· November #1
· Gratitude.
· Things to do before i turn 26


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Should I?
Thursday, November 20, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




Back to my decision making post
aku sebenarnya tengah dilemma
pasal kerja la apa lagi 
-____-
cerita macam ni, aku kan dah kerja dekat current company for 1 year + 
and alhamdulillah, i have been earning decent amount of salary
walaupun actually agak banyak for my position (as told by my boss)
but i always feel i can earn more

okay mukadimah sikit la tadi kan 
ngahahaha
so actually aku dah start dapat panggilan dari sekian-sekian company 
yang ajak aku pergi interview semua
which aku pun dah bincang dengan boss aku 
tapi tak seronok because he knows sooner or later ill leave the company

everyone says i have so much too explore
and so much to learn
and i am still learning now, despite learning it constantly on daily basis
maklumlah sekarang taktau kenapa makin pelupa wtf
hahahaha
baru 22 tahun ye


kerja kat office alhamdulillah semua in order
sekarang tinggal update on weekly or daily basis
aku pun ada la buat sales calls sikit-sikit
buku besar gedabak ni ada la jugak aku belek-belek
tapi tak daya nak call
takdek semangat -____________-
sebab bila call je, line takdek la, nombor not in service la -___-
*urut dada* 


dua minggu lagi auditor datang
nervous pulak takut jadi macam last year T____T
hopefully semua okay
baru lepas call
dia kata nak bank reconcilation statement
aku pun beria tanya system provider
untuk 7 hari akan datang (minus the weekend - duh!)
aku akan menjadi sibuk
wahahaha


syok sendiri
bukan apa 
aku sorang je staff kat sini hahaha
bos selalu meeting
jadi kalau nak layan perasaan masa tengah kerja
aku tulis kat blog ni je la 
hahaha
thank you boss, sebab bagi internet freedom :p


lepas ni kena cari hard disk cecepat
stress haku
cerita banyak tapi takleh tengok
ahahaha
dah jumpa adapter hard disk to tv yang sangat la sesuai
so aku rasa aku tunggu bonus ke macam mana 


tapi lady boss datang
dia terus tanya, 'you're staying right?'
as in staying in the company
lantas beliau nak aku attend GST workshop
wehhhh jangan wehhh
hahahahhaa
takpe la kot
ill just goooo timba pengetahuan 
ngahaha


nonetheless, i am really excited about Saturday 
as per my previous, i am about to meet someone who might make my dreams came true
as an author/writer
hopefully everything will be fruitful with her
she seemed like a very bubbly lady 
can't wait!! hihi
aku pun dah siap-siap kemaskan beg barang semua
malam ni nak sambung baca manuscript lama 


nasib baik ada simpan manuscript lama
aku rasa nak beli file
simpan semua artikel and also participation as anak seni
wahhh anak seni kata kauuuu
hahaha taktak, i mean as a writer 
ku pun dah lupa berapa banyak aku tulis
tapi sayang lah manuscript lama semua dah takdek :(
tension betul haihhh


in case, if all goes well
aku akan try untuk jadi more independent 
to work for myself and do what i love most; writing 


setakat ni belum ada rezeki nak jadi professional blogger
aku rasa niat tu kena betul
seronok tengok professional blogger,
but i understand, mungkin bukan rezeki lagi
ye la
aku kan dah stop lama blogging neh 
stop sekejap la
sebab study and also kerja dulu hehehe
jadi memang takdek laaa 
foodblog pun dah lama tak hapdate lol



weekend ni ai update foodblog okay hehehe :p
pwomise hehehehehe 
:P 




anyways
sebelum aku end this blog post
aku nak bagitau yang aku sangat la happy
sangat-sangat grateful pasal app ni sangat user friendly
and interface dia sangat cantik, simple and nice 
dekat Android, Blogspot app sangat tak stabil
sekejap sekejap crash la apa la -____- 
stress aku 


tapi dengan Soffice ni
easy peasy lemon squeasy okay
nak update pun senang
=)


okay lah
aku just harap hari Sabtu ni berjalan dengan lancar
can't wait
eeeeppp! :DDDDD




xoxo x









Labels: