Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· WhatsApp.
· The Maze Challenge Asia 2014 & IOI Mall Putrajaya
· Braces 2.0
· Gotta stop.
· FOODBLOG: FIQ's Gastronomy, SS19 Subang Jaya
· FOODBLOG: Magnum Cafe, KL
· FOODBLOG: Foodgasm Fest 2.0, TTDI
· FOODBLOG: Foodhunters Feastival, TTDI
· FOODBLOG: Grease Cheesesteak Cafe, Shah Alam
· Self proclaiming


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Likewise
Thursday, December 18, 2014 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hello December!




Hari ni nak sembang pasal kerja sahaja --

Second year with the busiest month everrrrrr. aku stresss. lepas boss bagitau dia nak resign, aku dah gelabah puyuh. bahahaha T_T dah lah since auditor datang, hazab mengadap nombor hari-hari T_T nyampah aku. hahaha. alhamdulillah still. the year is coming to an end, and i have so much to do. tak menang tangan rasanya. huhu. FIRST - David just told me that he is resigning. aku terkejut, seriously. I mean, it is SO hard with him around, let alone without him around. All because dengan boss lagi satu, Ms.L susah sikit ye. because she is rarely in the office, so sekarang any communication semua on Whatsapp je. But I am trying to get everything on email, so that it will be easier for me to track the conversation later on.

Work has been...tough. I have more clients to look after to, and boy, I am nervous alright. Sebab I am taking over David's client and I didn't really know how's their temper and all. Aku ialah sejenis manusia yang nak semua cepat, smooth sailing if possible. so bila tak dapat information yang aku nak, aku jadi gelabah. Nak push client pun bukannya diorang boleh buat apa, if their other client pun tak bagi information kan. T_T inshaAllah all is well. Esok last day, hopefully untuk jadi headless chicken. hahahaha.

Cakap pasal kerja, aku dah bagitau mukadimah entry kali ini ialah aku stress dengan nombor. rasa nak amek semua file pastu rujuk kat kawan-kawan yang amek accountancy. boleh? tolong tolong :( alhamdulillah still, better than last year kot. Last year aku rasa nak resign terus. ahahaha. took us six months to get everything settled. aku rasa aku pun naik berat ahahaha.

Banyak weh nak kena amend balik. then buat bank recon report. Kadang-kadang memang stress. sebab kena hadam all info sorang-sorang. and kena belajar BANYAK benda baru lagi. Next year hopefully aku takyah buat cold callings. rasa tak ada function. and aku rasa baru dapat satu client so far lol This final weeks, ada two more pending jobs and also to tidy up the accounting side. In the process, I hope I will not lose my head somewhere lol

Lepas tu aku plan, last week of the month untuk settle everything -- filing, manual transactions, so that bila the year 2015 starts, semua rileks je. korang doakan aku eh? hehe.






Labels: ,