Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· At times like this.
· Saturdate @ Franco Malaysia, The Curve
· Most importantly;
· Qila got hitched!
· Well,
· Day 33 of 365
· Boat Noodles, Klang Parade
· Largest Zumba Fitness Party
· Momento Cafe, Setia Alam
· Sundate


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Gigi
Friday, February 27, 2015 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hullo! :3


Everyone knows that I am always stressed out with my teeth. Sebab sekarang tengah undergo removable applicant (retainer) dekat UiTM Shah Alam, so kita redha okay? Fast forward till today, aku sebenarnya kena stop pakai retainer for about a week now, tadi ada appointment dengan Qadri. so far it has been good, tapi rasa macam pakai braces okay. T.T sakit ya ampun. tak boleh guna gigi depan nak gigit apa-apa, terpaksa guna gigi belakang. Aku redha. hahahaha. aku stress sebabnya tiap kali appointment, mesti berdarah macam baru lepas bertumbuk. whatthehell -_- tapi happy ye, sebab tadi tanya Qadri gusi aku dah okay ke belum, dia kata 'a bit better than before la' sambil gaya uncle mamak amek order masa kita tanya, 'anne, order roti canai dua, okay?' 'okay' terusssssss rasa gembira okay.

susah giler nak jaga gusi aku. dasar pelahap memang susah kot. berapa kali lupa cara nak memberus. nasib baik diorang rajin ingatkan aku. hahahaha. (thanks guys. nanti ai belanja uols eskrem :D )


By the way uols, dentists aku handsome okay. dari rasa takut, macam teruja pulak. *PANG! sedas


Matikler kena lahar dengan haters bahahahah! hello, eskus me, aku pun ada kawan dentists perempuan okay. pun comel giler. nak kenal sila amek nombor. *tolak masuk barisan* bebudak dentists memang handsome and cantik. jadi boleh rajinkan diri dapatkan rawatan dekat sana. friendly pun friendly. and paling best, diorang tak lokek ilmu. they will explain to you what they are going to do with your mouth okay.

kalau tak friendly, korang lunjurkan kaki masa diorang tengah jalan ok. #sayatakajarok



Anyone who has been reading this blog or know me personally would know that my teeth is my greatest asset. well, sebenarnya gusi aku. besar sangat nak pegi mana? lol I have been dubbed as Hantu Gigi la apa la, tapi I just brushed it off. malas nak layan orang saiko.

I've wrote a couple of entries before on my teeth journey, one of them is here. yang lain sila cari sendiri okay? sekali lagi ditekankan, my smile is my biggest asset. ye lah, booty and boobs tak boleh buat modal ye. dah la pendek. hahahaha. so bila dapat peluang pakai braces tu memang aku gapai tanpa berlengah lagi. masa pakai braces, makin lebar aku senyum. nak cakap dengan orang pun konpiden. one treatment after another, my orthodontist, Dr. Loke actually suggest aku pegi undergo surgery untuk kecikkan gusi, tapi mak tak bagi. *pasrah*

tapi takpe la kot, sebab senyuman bergusi aku ni yang mahal. ingat boleh dapat macam dekat pasar ke? *throws in compliments dekat diri sendiri hahaha* dulu masa sebelum pakai braces, mak aiiii nak cakap pun segan. gigi banyak plak (taik gigi) pastu tak tau nak cuci macam mana T______T bila orang buat lawak pasal gigi, emo tak tentu pasal.

walaupun aku cuba nak brush off macam tu je, tapi terkesan sikit lah. lepas tu aku selalu bagitau diri sendiri yang aku akan pakai braces walau lama macam mana pun. nak cantik punya pasal. hehehehehe. Alhamdulillah, lepas pakai braces tu, dah okay dah sikit.

then time bukak braces, LAGI EXCITED okay. macam dunia ini aku yang punya. kahkahkah. semua orang mesti stress, jumpa aku mesti aku sengih besar-besar macam gigi nak terkeluar dari mulut tu lolololol

masa kerja FF dulu, all the bosses know me because of my smile. and satu hari, masa Sales Launch, aku pegi ke depan sebab nak amek sijil pass training. Bila boss panggil nama aku, aku konpiden bangun terkedek-kedek ke depan. excited, terharu semua ada.

then, time untuk tangkap gambar, aku tetiba kerutkan muka sebab sakit perut pulak. so, aku senyum biasa je, taknak nampak gigi pulak. West said, "Atika, why you're not smiling? are you not happy?" AKU TERUS SENGIH MACAM KERANG BUSUK, lepas tu semua pakat gelak. Hahahaha. sumpah terus mood bertukar menjadi gembira.




2008 - before braces. 



2010 - masa tengah pakai braces. 



2015 - with retainer on. 



2015 - without retainer. 
(nak jugak tepek gambar make up hahahahah)


Kalau nak cakap pasal gigi ni banyak sebenarnya cabang dia. since aku undergo treatment dekat klinik dentist uitm, banyaklah aku belajar dari Qadri and Syahir. Especially on how to make your smile better. Ada a few treatments yang aku boleh pilih, two of them are crown lengthening and also invisalign. but both also mahaiiiii rasa nak gugur gigi bila tengok harga.

bak kata nyah, 'kalau nak cantik, harga pun cantik la' T_____T hahaha rasa nak lempang je! laser sangat! so aku tengah menunggu keajaiban duit tumbuh dekat pokok then aku boleh la pegi buat dua treatments tu dengan senang hati. hahahaha. 


Conclusion dia: smiling makes me happy, no matter how humiliating or uncomfortable the situation is :D


weeeee! :D




Labels: ,