Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Pening
· Gigi
· At times like this.
· Saturdate @ Franco Malaysia, The Curve
· Most importantly;
· Qila got hitched!
· Well,
· Day 33 of 365
· Boat Noodles, Klang Parade
· Largest Zumba Fitness Party


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Imigresen + Jumpstreet Trampoline Park, KL (FINALLY!)
Friday, March 6, 2015 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hello gais! 

Al kisah on Monday (yez the same Monday I got hit lol) I dah amek keputusan untuk take the whole day off sebab nak buat passport and also nak pegi Jumpstreet lepas tu. 

Biasa la kalau berurusan dengan kerajaan ni, kena tengok nasib okay. Kengkadang servis ok, kengkadang kena tunggu almost for a day. Hari Isnin tu is actually the first weekday of March. Mira dah pesan gerenti ramai orang punya. Even mak and kaknyah pun cakap benda yang sama. I pun dah tetapkan mindset la 'gerenti lama' . So, dalam pukul 7 pagi tu dah gerak pegi Imigresen Shah Alam. Nasib baik Mira terer so takyah guna waze. Hahahaha. I dah bebel bebel dekat Mira suruh cepat la settle sebab dah lapar. 

Sampai ke Kompleks PKNS tu, nah kau! Penuh gila manusiaaaaa. Wehhh baru setengah jam bukak office kotttt -____-" tengok nombor giliran, lagi 100 orang okay. Pfft! Terus protes pegi breakfast hahahaha 

Nombor bertuah. Hahaha. 


Lepas breakfast, terus naik atas balik, tengok ada lagi 80 orang lagi. Decided nak lepak situ sambil online and then dengar lagu. Observe orang lain pastu gelak-gelak hahahahaha. Bongok tau Atika ni macam bagus sgt kahkahkah. Anyways, alhamdulillah lepas dlm tiga jam macam tu, nombor kitaorg kena panggil. Sempat la usha ig, whatsapp org sana sini hilangkan rasa bosan. Nasib baik officer tu friendly. So tak stress sgt. 

Oh, please be reminded yang kalau yg pakai tudung, kena pakai tudung hitam. And masa beratur tu, diorang akan bagi borang untuk diisi. To those yang nak renew, jangan lupa bawak passport lama ok. Hehehehe. 

Disebabkan Malaysian passport sekarang only RM200 for 5 years, aku terus buat untuk 5 years. Travel ke tak, itu belakang cite. Hahahaha. 

InshaAllah ada rezeki, panjang la kaki kan. Hehehehe. 

Dalam pukul 12 siap bayaran semua, so officer tu suruh datang after 1 hour utk collect passport. Since masa tu pun dah lunch time (still kenyang cuz we had heavbreakfast) We went to drink chocolate drink at Old Town White Coffee! Forever favourite OK! 

Lepas lunch naik atas balik, boleh tak sistem down? Aaaaaaa emosi gila masa tu! Sebab aku nak dapatkan jugak passport hari tu. Malas gila nak tangguh. T.T then dah cakap siap-siap dekat Mira, maybe kita postponed je la Jumpstreet T.T Mira pun pasrah jugak. But alhamdulillah, dalam setengah jam macam tu, sistem is back on! Weee! :D kakak dekat collection counter tu dah masam dah sebab selang dua minit orang tanya dah okay ke belum. kahkahkah. siap collect semua, terus berdesup guna waze cari Jumpstreet.

*asdfghjkl aku dah penat taip boleh pulak dia tak save -____-*

okay sambung cerita. 

Boleh tak waze gila masa niii? aku sabar je la. nak naik give up cari tempat ni. dah la PJ tu macam apa ntah. aku kenal Menara Axis jek kot lol akhirnya sampai jugak. rupanya Jumpstreet ni located dekat belakang KILANG BOSCH jek. so boleh la parking dekat sana. hewhew. pegi hari weekday memang heavenly ye. orang pun tak ramai langsung. so we had the liberty utk take time buat semua benda lol

One word to describe the trampoline park is HUGEEEEE! ye la, diorang buat dalam warehouse kan? hahaha lepas tu banyak area yang kita boleh main. not only one area je. for first time Jumper, recommended untuk attend diorang punya beginner jumping class at the end of the warehouse. Beginner pun penat tak ingat ye -_- sampai sekarang aku tak dapat nak buat backdrop T_T stress kejap. lepas tu surrounding dia pun cantik. 

harga? not bad la. plus we get to bring back their grip socks back home. hihihi. 



A video posted by A (@atikasikun) on



nah, video aku melompat. hahaha. 


lepas tu, they also have classes for those yang minat untuk jadikan jumping ni like a sport for you. hahahaha. do you know that jumping also helps in your cardio? best wooooo, takyah angkat berat bagai lulz sebab nak tunggu vacation lama lagi kan? so pegi release stress dekat sini dulu ek. 

kitaorang dekat sana sejam jek sebab nak release stress. lepas tu balik, Mira tlg drive sebab aku tak larat. hahaha. Info for Jumpstreet are after the photos mmkay? 


Enjoy! :p (entah pape ntah lol)





the schedule.






different jumping areas;
high performance & slam dunk




Best okay main dekat foam pit! :p





their cafe. 
tak sempat nak pegi ;_;





lepas me-release-kan stress. hehe




kids gym area. 
parents kena supervise btw :D





Mira at the entrance.




Lemau tunggu passport siap. kahkahkah.




Thank you Jumpstreet!





MONDAY-WEDNESDAY : 10am-9pm 
THURSDAY : 10am-11pm 
FRIDAY : 10am-midnight 
SATURDAY : 9am-midnight 
SUNDAY : 9am-9pm 

For General Admission: 
Off peak - MONDAY / TUESDAY / WEDNESDAY 1st Hour - RM20, 2nd Hour - RM17 
PEAK - THURSDAY / FRIDAY / SATURDAY / SUNDAY 1st Hour - RM25, 2nd Hour - RM22 Compulsory One time GRIP SOCKS - RM4.50/pair



Jump Street Trampoline Park KL
8A, Jln 13/6 Seksyen 13
Petaling Jaya
Operating hours: 9AM- 12.30AM

Contact: 03-79691051

Labels: , , , ,