Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
@fashionvaletcom
@mensphysiquemalaysia
@isiperutmy
VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· What If?
· Imigresen + Jumpstreet Trampoline Park, KL (FINALL...
· Pening
· Gigi
· At times like this.
· Saturdate @ Franco Malaysia, The Curve
· Most importantly;
· Qila got hitched!
· Well,
· Day 33 of 365


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

MWM 2015
Monday, March 9, 2015 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


BOLEH!  TAK AKU DAH TAIP PEPANJANG LEPAS TU TERDELETE?? PFFFT!


Nak cerita pasal #MWM2015 this year. i sebenarnya suka berlari, tetapi motivation kureng. hahaha. plus kengkadang the run is quite far from tmy house, hence kena mintak orang hantar. wuwuwuwu. nonetheless, after my Zumba dance in January, decide nak pegi MWM 2015 sebab apa? sebab t-shirt dia lawa. tapi rupanya sleeveless hahahaha! but then, still join jugak lepas Shireen ajak then i pun paksa Maddy join sekali hihihihi 

Nasib baik Shireen free untuk tolong pick up race pack because I was soooo busy T_T thanks babe! :DDDDD disebabkan it was on Sunday, i mintak tolong Yol untuk hantar, but then mula-mula dia nak. pastu bila kejutkan pagi tu taknak pulak -___-" 

Nasib baik venue dekat Shah Alam je woi! Bila check, alhamdulillah dekat dengan Masjid Biru Shah Alam tu hekhek. So, sebab aku sampai dlm sejam awal sebelum flag off, dapat la aku parking dengan selamat dalam masjid. Lepas solat subuh semua, terus jumpa Maddy and then start stretching. The organizer panggil two CF trainers untuk assist for warm ups. Serious best lagu-lagu ok! *teruja* before warm up actually terserempak dengan Raza. 

Raza is Nyah's classmate. Sekarang dia intern dekat NTV7. Rupanya dia cover event MWM hari tu. Hehe. Terus mintak dia tlg simpankan beg I sebelum flag off. (It was really good seeing you!) Masa dekat start point dah mula nervous sebab tak sure fit or not. The MCs repeatedly bgtau supaya jangan ikut orang lain. Run at your own pace. :D itu tips paling penting. Sebab ada some people sebab nak kejar kawan, pastu semput or muscle cramp. Bahaya weh ;-;

Anyways, Maddy jugak pesan make sure ada running songs, own preferences of course. Sebab haritu i ada phone jek, so I redha pasang lagu apa yg ade. Nasib baik semua boleh pakai. Hahahaha 

Masa flag off tu baca bismillah and off we go! MWM organizer siap panggil Voice of Percussion utk iringi kitaorang with live drum beats. So cool! Dalam first KM i still dengan Maddy, then Maddy speed off and I had to slow down kejap. I jenis yang akan slow jog - skip - sprint - run and then slow jog balik. That's my formulae. Hehehe. 

alhamdulillah sepanjang larian memang takdek stop ke apa, memang determination sgt tinggi. Lols. Slow down at times sebab i am still recovering from my cough and flu (tak kebah demam lg) and also masa dekat Dataran Atas Shah Alam, diorang invite this marching band to play live songs (which are really cool! ) dah la main lagu2 hit hehehe and on the second lap diorang panggil bomba untuk sembur the runners with water. 

I haruslah teruja sebab water always makes me feel alot better. Honestly for this race, preparation wise memang agak ke laut. Pouch bag entah ke mana, small towel pun takdek. Nasib baik running shoes ade. Peluh takyah cakap la kan, memang macam air terjun. Bahahaha 

Masa dah sampai finish point tu rasa macam nak nangis sebab tak sangka dapat finished the race under one hour! Bila check Running app, I finished in 56 minutes and 23 seconds yo! NEW PERSONAL RECORD! *pops confetti* 
Last time I finished in two hours plus kot for 12km. So memang nak set new record! And I did! 

Terus jumpa Raza and amek barang and then i started calling Shireen and Maddy tp both tak angkat call. Terus proceed to the collection counter untuk amek medal hehehehe rupanya Maddy tak sampai lagi and Shireen already left lol so sementara menunggu, sempat gulped down few cups of fresh Milo. Weee! 

Lepas Maddy sampai semua, terus tangkap gambar then I decide nak check out the booths there. Sekali perasan ada Ayda Jebat. Friendly sangat okay! Was never a fan, but seeing how she treated her fans, I now am hehe :D Ayda Jebat ni start popular dengan drama Rindu Awak 200%. Settle selfie semua, jumpa mak Maddy then headed home!

What a day okay! Bliss! ❤ can't wait for next year! 


Atika and Ayda.


Atika.Ayda. Maddy.


Medal

















Toodles! xx

Labels: , , ,