Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Gigi
· At times like this.
· Saturdate @ Franco Malaysia, The Curve
· Most importantly;
· Qila got hitched!
· Well,
· Day 33 of 365
· Boat Noodles, Klang Parade
· Largest Zumba Fitness Party
· Momento Cafe, Setia Alam


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Pening
Friday, March 6, 2015 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

On Monday, I got into an accident. Okay jap, more like orang tetiba langgar aku dari belakang. Jadahnya weh aku park tepi jalan pastu nak langgar bagai !!!! -___- I was taking a call from a client (memalam tetiba ada problem pulak kan) lepas tu I heard a loud THUMP! bila tengok sebelah kanan kete ada orang dah tergolek dekat situ. Hadoiiiii seriouslah masa ni jugak nak kena langgar. T.T 


To cut story short, sebelah kanan bahagian belakang kereta rosak ye T___T pecah and what not. estimate cost to repair all this shits (original parts) are about RM500 T___T and this is the part when I declare that my car is now kurang upaya. macam-macam hal la ok. semua benda nak hilang la, rosak la apa la. memang duit dalam bank tu takleh duduk dendiam langsung lulz


*urut dada* *istighfar* 


Bila dah eksiden, I went out from the car and look at the guy. Macam blank tetiba. Then, horrified tengok belakang dah pecah bagai. Ehhhhhh apa niiii. dalam hati dah stress T__T lepas tu tetiba abang bermotor datang tengok. Here's a funny story, masa aku kena langgar tu kan aku tengah busy deal dengan vendors and customers kan. lepas tu aku pun sibuk call Amira and Yol sebab tak sure sgt what to do next. 

Lepas tu aku cakap la dengan abang tu, 'bukan salah saya, saya dah berenti lama kot, dia yang tetiba langgar kereta tak tentu pasal'. ada la dalam 10 minit aku tengah on call masa tu. ugh. lepas tu abang tu sibuk cakap, 'jangan gaduh-gaduh. settle bebaik semua'. aku dah pelik sebab aku dgn Soh (the guy who hit me) ok je. yg abang moto tu dok ulang-ulang 'jangan gaduh-gaduh, settle cari baik'. padahal kitaorang masa tu dah agree nak pegi balai polis. 

Last-last abang tu give up sambil membebel, 'busy sangat budak ni. dah la korang' HAHAHAHAHAHAHAHAHA aku rasa nak gelak je masa tu. like hello, you're interrupting our discussion. bukannya aku tengah bercakar dengan Soh tu. dia pun okay je settle dekat balai. duh .__. weirdo. last-last pergi balai polis takleh claim pun HAHAHAHA sadis ok, pasrah je la 


Lepas tu culik Mira lagi sekali untuk teman aku. Terima kasih Mira T___T padahal esok dua-dua kerja jadi zombie hahahaha sampai 11:30 baru sampai rumah. sudahnya hari ni mulalah batuk tak berenti semua. hergh. Esoknya terussss badan gigil rasa nak muntah T_T Polis traffic dekat dengan La Salle tu kerek gile. -_- aku duduk je dia terus tanya 'ha, awak langgar apa?' hekelehhhhh. aku tak cakap pape pun. sexist gila. mentang-mentang aku perempuan -____- asdfghjkl ;-; lepas tu rupanya kena pegi dekat balai polis lagi satu. kuang kuang kuang hahahaha 


Anyways, aku rasa tahun ni memang nak kena start tukar tayar semua. Aku pun stress sendiri tengok kete macam hape ntah. hahahaha. especially untuk seat tu ;_; sedih weh kena tumpah susu, pastu jadi macam tu. hergh. *bebel dalam bahasa alien* 

semua orang bising cakap aku yang bawak kereta macam pelesit. aku pelesit pun tak langgar orang lain giler! hergh! jadahnya kena bebel bukan salah aku *tetiba defensive HAHAHAHAHA*

Sooooooo mari la kita buat calculation: 

Tayar = RM100 X 4 = RM400
Tinted = 4 mil = RM380
Bumper = RM300
Lampu = RM150
Bumper depan = RM200 
Rim cover one set = kena tanya Abah balik tak sure berapa
Ariel radio = RM30 
Detailing = RM200 - 

Total = poket koyak kot LOLOLOL 


But then, aku rasa nak buat sikit-sikit. maybe this month aku tukar tayar dulu. slow slow ye dak? by Jun kena siap semua sebab nak bawak Viva baby jenjalan cari makan! (Arisha, get yo ass back home quick! :DDDDDD ) memandangkan aku dah botak secara perlahan-perlahan pasal duit ni, nak jugak cakap syukurrrr sebab rezeki melimpah ruah ok :D hehe 

so looking forward for Singapore trip next month! weee! :D


Macam biasa, gambar dekat bawah ni ha menggambarkan kereta aku yang dah kurang upaya ok ;_; 




Back.




Tempat cucuk rokok ni pun taktau dekat mana -__- 





Saksi pertumpahan macam-macam jenis cecair >__>




Ni dah patah sebab yol lutut besi ke apa -_-





Nak tunjuk tayar dah botak sebenarnya. hergh.





Ni cover dia dah patah. nak beli, kena beli satu set terus. 




Ni paling epic taktau macam mana boleh patah T__T 



okay lah, aku nak pegi rompak bank jap. wuwuwuwuwu.


Bai.








Labels: ,