Atika Sikun




HI,
 photo 10991176_10204437005383065_8329704528899608462_n_zps4lskohdh.jpg


A

Sept 14th, 1992 | Selangor, MY
"we only see what we want to see."


VISITOR(S)
website counter



Recent Posts
· Perspective.
· Growing Up.
· November Movember
· It Doesn't.
· Bandung: Day 4 & 5
· Bandung: Day 3
· Bandung: Day 1 & 2
· Turning 23.
· At Rest.
· Hey.


BLOGGER ARCHIVES



INSTAGRAM FEED
FOLLOWERS

Priorities.
Tuesday, December 8, 2015 | Posted by Atika | 0 comment/s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
I really like short and simple blog titles these days haha!

Anyways, hari ni nak cerita pasal priorities. I realized me growing up, there are high percentage of myself being stood up for most of the things.

Mereput kalau tunggu orang nak panggil lepak, sebab most of the time I yang akan ajak lepak

...sort of.

More like random-super-sudden kind of lepak.
Tapi sekarang rasa dah malas, kekurangan tenaga gitu uolssss
Lagipun handphone dah diambang maut, so nanti tunggu handphone baru dari bakal adik ipar
ahahaha

dulu masa I ajak orang lepak, then they said no,
I will emo weyyy
I will normally feel like, "siapalah aku ni, ajak korang lepak pun korang tak sudi"
bahahaha *lempang diri sendiri*
but then as I grow older (macam la dah tua sangat lel)
then I realized sometimes, people have different priorities
so tak boleh salahkan diorang kalau diorang tak dapat nak keluar dengan i kan

and I now understand better
sebab sometime pun I had to turn down people's invitation when they asked me out last minutes
because I pun got other plans
tak boleh salahkan myself kan?


For me, kalau dah janji dulu, I will normally stick with the plan unless ada last minute changes
which is rare
tapi sekarang memang mak aih nauzubillah busynya
tak sempat nak buat apa-apa
pergi kerja, balik rumah je, kengkadang tu rasa lama sangat tak bersosial lol
tapi bila dah lepak tu, rasa macam tak cukup masa sampai balik rumah pun malam
mak kengkadang pun tanya what time balik
and dah makan ke belum

so tak boleh cope lagi
dengan handphone buat hal, lagi la stress :/
However, sekarang dah faham. I understand better
I mean, if you put people as your priorities, don't expect the same
because sometimes shits happened

(or kau sebenarnya dah kena friendzoned.)

hahaha okay okay I kid

Tak tau la nak buat apa lagi kan sebab masalahnya sekarang diri sendiri
cepat sangat touching
and then banyak sangat expectations
end up they or i myself didn't meet the expectations
so how?

jadinya I gotta relax more
So I've been sort of hoping that I am someone's priority
(other than my family of course)
tapi macam dah penat kejar sana kejar sini
end up nothing happened


Okay dah penat membebel.
Sambung lain kali.

Bye!